Философия и кулинария
Има ли връзка между философията и кулинарията?
Моята интелектуална любов-философията, на която посветих значителна част от живота си ,имаше различни измерения.Заедно с моите ученици ,откривахме собствени или трансцендентални пространства,дискутирахме или търсехме по сократовски истината-такава каквато беше или такава каквато ни се искаше да бъде.
Но едва ли е обичайно да се свързва древна и неостаряваща наука с изкуство като Кулинарията.
Години наред увлечена от това необятно изкуство изпълнявах рецепти,експериментирах, радвах се на сполучливи вкусотии или се терзаех заради провалени мои кулинарни хрумвания.
С времето разбрах че в кулинарното вдъхновение на всеки ,докоснал се до това изкуство, се крие своеобразна философия.
Чела съм много кулинарни публикации,проучвала съм различни технологии,наблюдавала съм различен практи че ски опит и винаги съм си задавала въпроса: Коя е философията на моето кулинарно вдъхновение?
То се формира и остана трайно ,толкова вече години ,въпреки някои несполуки или неумели идеи.
Е,все още нямам убедителен отговор,но като се обърна назад във времето,разбирам,че няма място за съжаление.Там и тук са моите кулинарни творения,които съм харесвала и все още харесвам и създавам отново и отново.
И така се осмелих да започна свой блог,в който да споделям това ,което най много мога и умея да направя или популяризирам.
За това ме подкрепиха моите близки и приятели,които споделят моето голямо увлечение .
Мислех си ,че най-трудна е регистрацията на блога.Но месеци наред се питах как да започна.
Дали ще успея или не,само времето ще покаже...
Моята интелектуална любов-философията, на която посветих значителна част от живота си ,имаше различни измерения.Заедно с моите ученици ,откривахме собствени или трансцендентални пространства,дискутирахме или търсехме по сократовски истината-такава каквато беше или такава каквато ни се искаше да бъде.
Но едва ли е обичайно да се свързва древна и неостаряваща наука с изкуство като Кулинарията.
Години наред увлечена от това необятно изкуство изпълнявах рецепти,експериментирах, радвах се на сполучливи вкусотии или се терзаех заради провалени мои кулинарни хрумвания.
С времето разбрах че в кулинарното вдъхновение на всеки ,докоснал се до това изкуство, се крие своеобразна философия.
Чела съм много кулинарни публикации,проучвала съм различни технологии,наблюдавала съм различен практи че ски опит и винаги съм си задавала въпроса: Коя е философията на моето кулинарно вдъхновение?
То се формира и остана трайно ,толкова вече години ,въпреки някои несполуки или неумели идеи.
Е,все още нямам убедителен отговор,но като се обърна назад във времето,разбирам,че няма място за съжаление.Там и тук са моите кулинарни творения,които съм харесвала и все още харесвам и създавам отново и отново.
И така се осмелих да започна свой блог,в който да споделям това ,което най много мога и умея да направя или популяризирам.
За това ме подкрепиха моите близки и приятели,които споделят моето голямо увлечение .
Мислех си ,че най-трудна е регистрацията на блога.Но месеци наред се питах как да започна.
Дали ще успея или не,само времето ще покаже...
Bravo za smelosta da napravis tozi prekrasen blog. Bdi vse taka uporita I ocakvame novi krasivi I vkusni recepti. Uspeh!!!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Нинка!Подкрепата и оценката ви са много важни за мен в начинанието ми.
ИзтриванеБлагодаря,Нинка!
ОтговорИзтриванеВашата подкрепа и най вече оценка ще бъдат много важени в моето начинание.