СЛАДКИ С ФОНДАНОВ ПРИНТ


Годишнините са важна част от живота на всеки човек.
Доста юбилеи съм послещала и винаги чувството за удовлетвореност от  живота са били показателни.
Сега прибавям вече седмица пред годините,които изминаха.
Кога станаха толкова?
Правилна е мисълта,че времето лети.
Отлетя,детството,младежките години,зрялостта.
Сега съм устремена към третата възраст. Но се чувствам различно, още не  мога да осъзная наближаващата немощ. 
Това ще бъде по-късно.
А сега съм изправена пред своята 70 годишнина и ще я отпразнувам сред приятели. 
Сестра ми също ме удостои с присъствие. Въпреки че живее в Сърбия е тук, за да отпразнуваме заедно.
Тази година няма да приготвям празнична торта, но не мога да не направя сладки.
Избрах такива с фонданов принт. Ще бъде добра изненада за всички, които ще ме уважат за празника.

Споделям рецептата!

ПРОДУКТИ

За тестото

500 г.брашно
200гр. краве масло
2с.л.кисело мляко
2 яйца
240 гр.пудра захар
есенции ванилия и малина

За гарниране

400г. фондан
захарни фигурки
40 изображения на фонданов принт
сладкарско лепило


ПРИГОТВЯНЕ

1. Най-напред се приготвят бисквитките.


2. Брашното се пресява с бакпулвера.



3. Прибавя  се пудрата захар.


4. Маслото се нарязва на парчета и с брашнато и захарта се правят трохи.

 


5. Прибавя се киселото мляко ,разбито с яйцата. Слагат се есенциите.



6. Омесва се средно меко тесто. Разпределя се в 4 торбички и се слага в хладилника за 1 час.





7. Изважда се първата торбичка с охладено тесто и се разточва кора с дебелина 05 мил.

8. Изрязват се с чаша сладки с  интересна 8 ъгълна форма.



9. Сладките се подреждат в тава на известно разстояние. Поставят се в хладилника за 10 минути. През това време се загрява фурната на 160°С.



10. Сладките се пекат 10 минути. Преди да се извадят се охлаждат 10 минути.




11. Изрязват се изображенията.

 

12. Фонданът се разточва, изрязват се форми идентични с бисквитките. Залепват се върху бисквитите.



13. Накрая се залепват и изображенията върху всяка бисквита.



Вече са готови.



14. Всяка сладка се опакова, фолира и завързва с панделка.



 Готови са за подаряване!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации