ХЛЕБНИ ФИЛИЙКИ КАТО ЕЛХИЧКИ И МЪФИНИ
Този пост, публикуван преди няколко месеца, съм изтрила по невнимание.
Идеята за приготвяне на този сандвич
е доста сполучлива.Видях преди месеци в Pinteres,издълбани хлебни филийки, в които бяха чукнати яйца. Тогава ме озари идеята да използвам двойни тънки хлебни филйки като едната захлупва другата и служи като рамка, очертаваща територията на добре разположеното в нея яйце.
Наближаваха Коледните празници и затова рамката на сандвича очертах с шаблон за елхички. Получи се интересен сандвич. Подходящ е за бърза закуска или просто похапване набързо с приятели. Другият вариант на бърза закуска е от единични филийки,разположени във форми за мъфини. Пълнежът и заливката от яйце и сметана оформят солен мъфин, който може да се гарнира със зелена салата.
За тези вкусни и красиви деликатеси са необходими следните
Продукти
За една порция
- 2 тънки хлебни филийки
- 2 с.л. настърган кашкавал
- 1 яйце
- парче шунка;
- бучка масло
Приготвяне
Върху долната филийка се поставя парче шунка и по края се разпределя кашкавал, който ще стабилизира горната филия при печене. Върху средината на горната филия с формичка се изрязва елхичка. Слага се яйце и се разпределя маслото на няколко места. Сандвичи те се слагат в загрята фурна на 200°C и се пекат 5-6 мин.
За втория вариант -Хлебни мъфини са необходими следните
Продукти
За един мъфин
- 1 тънка хлебна филийка
- 1с.л. нарязан на дребно колбас
- малка бучка масло
- 1 маслина
За заливката за 4 мъфина
- 4 с.л.наситнено сирене
- 1 яйце
- 1 -2 с.л. заквасена сметана
Приготвяне
Филийки те се подготвят като кората се отстранява внимателно и средината се слага в подмазани гнезда за мъфини.Във всяко гнездо се поставя плънката и се допълва със заливка 1/2 супени с.л. във всяко гнездо. В центъра на образувалия се мъфин се поставя маслина
Сандвичите-мъфини се пекат на загрята фурна на 200°C около 2-3 мин. Или до стягане на плънката
Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар