Класическият вариант на приготвяне на омлета може да се замени с печен на фурна. Такъв съм приготвяла преди доста години. Идеята тогава беше да се приготви за обвивка на предястие от омлет и салата Оливие. Сега попаднах на друг вариант, при който яйцата се комбинират с плънката.
Направих го и се получи много вкусен и добре изглеждащ омлет. Направих и някои промени в рецептата като замених картофите с варени моркови. Добавих и печен лук.
Споделям рецептата!
ПРОДУКТИ
3 сварени моркови
2 печени чушки
2 вурсчета
1 шепа почистени от костилките маслини
1 гл. печен лук
2-3листчета лапад
4 яйца
100 мл.прясно мляко
1/4 ч.л. вегета
1/2 ч.л. черен пипер
30 гр. краве масло
ПРИГОТВЯНЕ
Приготвя се тавичка с d =22 см. Слага се хартия за печене.
Разбиват се яйцата. Добавя се прясното мляко. Слага се черният пипер и вегетата.
Оставя се настрани.
Вурсчетата се нарязват на парчета. Прибавя се нароненото сирене,маслините, нарязаният на дребни късчета печен лук и нарязаният лапад.
Сварените моркови се настъргват на ренде, а чушките се обелват и нарязват.
Всички продукти от плънката се поставятв съд и се разбъркват. Прибавя се сместа с яйцата Отново се разбърква.
Получената смес се поставя в тавичката върху хартията за печене. Отгоре се подрежда нарязаното на парчета масло.
Омлетът се пече на на 170 °С около 15 минути.
Гарнира се с чери домати и магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар