ЦВЕТЕН КОЗУНАК
Един впечатляващ и много вкусен козунак.
2. Брашното се пресява и към него се прибавя мята,разбитите със захарта яйца,млякото олиото, ликьора и ароматите.
3. Отделя се 1/3 от тестото и се разделя на 4. Към всяка част се прибавя съответен цвят нишесте,омесва се и се доизмесва с масло и мас.
Цветните части се слагат в отделни пликчета и в съд за връзване.
4. Две трети от тестото се омесва и доизмесва с масло и мас.Поставя се в съд за втасване.
5. Двата типа теста втасват за 1 час във фурната загрята на 50 °© и изключена.
6. Готовото тесто се разпределя във формата.
7. Най-отдолу се слагат 2 бели ленти от по 120 гр.
Подреждат се ядки,стафиди и локум.
8. Подреждат се отгоре и по една цветна лента от по 90 гр. /лилава и оранжева/. Слагат се парчета локум, стафиди и орехи
9. Подреждат се последните 2 цветни ленти. Отново се подреждат локум стафиди и орехи.
10.Завършва се с последните две бели ленти,в които са забодени навътре локум,орехи и стафиди
11. Тестото втасва 20 минути на 50 °© и фурната се включва на 150°©за 40 минути
13. Доста е опитан и вече добре охладен се поръсва с пудра захар
14. Разрез от вътре.
15. Фигурите са подредени различно при отделните парчета т.е. не е съвсем еднакво.
16. От останалото тесто и консумативите се оформят мъфини.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Източник за основното тестоhttps://vaninablogaddress.blogspot.com/2021/05/blog-post.html?m=1
Коментари
Публикуване на коментар