ГРЪЦКИ МЛЕЧЕН КРЕМ
Продукти
1л.прясно мляко
8с.л. захар
120гр. пшеничен грис
4 яйца
30 гр. краве масло
1 ванилия
Приготвяне
1. Прясното мляко със захарта и ванилията се загрява до кипване.
2. Прибавя се гриса постепенно .
3. Бърка се непрекъснато и когато кремът се сгъсти, съдът се отстранява от котлона.
4. Прибавят се две три лъжици от горещия крем в разбитите яйца и се разбърква.
5. Сместа с яйцата се излива внимателно в крема и се разбърква.
6. Отново се връща на котлона и се бърка непрекъснато още 2-3 мин.
7. Овкусява се с маслото.
8. Този крем е основен за приготвяне на десерта галактобуреко. Може да се използва за пълнеж или гарниране на торти и други сладкиши.
Коментари
Публикуване на коментар