ГРЪЦКИ МЛЕЧЕН КРЕМ





Продукти

1л.прясно мляко
8с.л. захар
120гр. пшеничен грис
4 яйца 
30 гр.  краве масло 
1 ванилия

Приготвяне

1. Прясното мляко със захарта и ванилията се загрява до кипване.
2. Прибавя се гриса постепенно .
3.  Бърка се непрекъснато и когато кремът се сгъсти, съдът се отстранява от котлона. 
4. Прибавят се две три лъжици от горещия крем в разбитите яйца и се разбърква. 
5. Сместа с яйцата се излива внимателно в крема и се разбърква. 
6. Отново се връща на котлона и се бърка непрекъснато още 2-3 мин.
7. Овкусява се с маслото.

8. Този крем е основен за приготвяне на десерта галактобуреко. Може да се използва за пълнеж или гарниране на торти и други сладкиши.






Коментари

Популярни публикации