БАНИЧКИ ВЕТРИЛО


Преди време публикувах пост  банички Лабиринт. Там написах доста неща за баницата.Сега предлагам нов модел.Банички Ветрило. Красиви на вид, хрупкави и много вкусни. За поръска използвах нигела,която може да се намери в био магазини или арабски магазинчета. За полезността на тази 
подправка може да се прочете тук В изложените продукти има линк за закупуване на нигела от био магазин.Не го рекламирам ,но като че ли офертата на магазина е най-изгодна. 

ПРОДУКТИ

  • 400 гр.  кори за баница 
  • 250 гр. сирене
  • 60гр. масло

ЗА ЗАЛИВКАТА
  • 3 яйца
  • 1ч.ч.газирана вода
  • 1ч.л. бакпулвер
  • 1/2ч.ч. олио
  • 1/2ч.ч.брашно

ЗА ПОРЪСВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ


Корите се разделят по дължина на две.
Първата кора се намазва с разтопено масло и върху нея се поставя втората кора.
Последната също се маже с масло. Сиренето се натрошава и се ръси  по продължение на цялата кора. Кората се нагъва като плисе, както е показано на изображението. Надиплената кора се прегъва на две като ветрило, както се вижда по-горе.



Така се процедира и с останалите кори.
Готовите банички се подреждат  в тава върху хартия за печене.
Слагат се в загрята фурна на 200° C и след 10 минути  се изваждат ,
за да се сложи заливката. Това не се прави веднага,
за да не се разрушат плисетата, които преди печене са меки.



За заливката , яйцата се разбиват с  3 щипки сол. Прибавя се олиото.
Брашното с бакпулвера се смесва с яйцата постепенно.
Към сместта се прибавя газираната вода.
С лъжица внимателно се полива всяка баничка със заливката,
която трябва да влезе между гънките.
Тавата отново се връща във фурната и се пече още 10 минути. 


Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят.
Може да се поръсят с пудра захар.


Баничките остават хрупкави и много вкусни.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации