БАНИЧКИ ВЕТРИЛО
Преди време публикувах пост банички Лабиринт. Там написах доста неща за баницата.Сега предлагам нов модел.Банички Ветрило. Красиви на вид, хрупкави и много вкусни. За поръска използвах нигела,която може да се намери в био магазини или арабски магазинчета. За полезността на тази
подправка може да се прочете тук В изложените продукти има линк за закупуване на нигела от био магазин.Не го рекламирам ,но като че ли офертата на магазина е най-изгодна.
ПРОДУКТИ
- 400 гр. кори за баница
- 250 гр. сирене
- 60гр. масло
ЗА ЗАЛИВКАТА
- 3 яйца
- 1ч.ч.газирана вода
- 1ч.л. бакпулвер
- 1/2ч.ч. олио
- 1/2ч.ч.брашно
ЗА ПОРЪСВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ
Корите се разделят по дължина на две.
Първата кора се намазва с разтопено масло и върху нея се поставя втората кора.
Последната също се маже с масло. Сиренето се натрошава и се ръси по продължение на цялата кора. Кората се нагъва като плисе, както е показано на изображението. Надиплената кора се прегъва на две като ветрило, както се вижда по-горе.
Така се процедира и с останалите кори.
Готовите банички се подреждат в тава върху хартия за печене.
Слагат се в загрята фурна на 200° C и след 10 минути се изваждат ,
за да се сложи заливката. Това не се прави веднага,
за да не се разрушат плисетата, които преди печене са меки.
За заливката , яйцата се разбиват с 3 щипки сол. Прибавя се олиото.
Брашното с бакпулвера се смесва с яйцата постепенно.
Към сместта се прибавя газираната вода.
С лъжица внимателно се полива всяка баничка със заливката,
която трябва да влезе между гънките.
Тавата отново се връща във фурната и се пече още 10 минути.
Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят.
Може да се поръсят с пудра захар.
Баничките остават хрупкави и много вкусни.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар