КАРМЕЛИЗИРАН КОНФИТЮР ОТ КАЙСИИ
Отдавна не бях правила конфитюр от кайсии. Винаги съм го приготвяла по избани рецепти. Сега реших да го направя по метода на майка ми- печен във фурна конфитюр без вода и намалено съдържание на захар.
След като наравих пай с кайсии без да прибавя захар в плодовете,реших,че и конфиитюр с намалено съдържание на захар ще бъде по-добър.
Кайсиите бяха хубави току що обрани и затова не се поколебах да ги оползотворя.
ПРОДУКТИ
3 кг.зрели кайсии
1 кг. захар
1ч.л. лимонена киселина
ПРИГОТВЯНЕ
Кайсиите се засипват със захарта,покриват се с фолио и се оставят за 1 нощ ,за да пуснах собствения си сок.
Поставят се във нагрята на 180°С фурна и се пекат 15-20 мин.
Конфитюрът се оставя за 5-6 часа да почине и се доварява на 160°С още 30 минути. Поставя се лимонената киселина.
Винаги съм го правила светъл. Този път го направих карамелизиран.
Насипва се в буркани и се изварява около 10 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар