КАРМЕЛИЗИРАН КОНФИТЮР ОТ КАЙСИИ


Отдавна не бях правила конфитюр от кайсии. Винаги съм го приготвяла по избани рецепти. Сега реших да го направя по метода на майка ми- печен във фурна конфитюр без вода и намалено съдържание на захар. 


След като наравих пай с кайсии без да  прибавя захар в плодовете,реших,че и конфиитюр с намалено съдържание на захар ще бъде по-добър.


Кайсиите бяха хубави току що обрани и затова не се поколебах да ги оползотворя.

ПРОДУКТИ

3 кг.зрели кайсии
1 кг. захар
1ч.л. лимонена киселина

ПРИГОТВЯНЕ


Кайсиите се засипват със захарта,покриват се с фолио  и се оставят за 1 нощ ,за да пуснах собствения си сок.


Поставят се във нагрята на 180°С  фурна и се пекат 15-20 мин. 


Конфитюрът се оставя  за 5-6 часа  да почине и се доварява на 160°С още 30 минути.   Поставя се лимонената киселина.
Винаги съм го правила светъл. Този път го направих карамелизиран.


Насипва се в буркани и се изварява около 10 минути.


ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации