ПАНИРАНА КОПРИВА
Известни са полезните качества на копривата при консумация във варени и печени ястия. Досега съм правила зеленчукова чорба с лапад и коприва,ястия с коприва и запеканки включващи и коприва.
Реших да направя и панирана коприва. Много панирани ястия се оказват изключително вкусни. Такива са панираните кашкавал, филийки, чушки бюрек, панирани дреболии и др. Не зная доколко панираната коприва е полезна, но е изключително вкусна.
ПРОДУКТИ
30 стърка едра коприва
За панировката
3 яйца
6равни с.л.брашно
6 с.л кисело мляко
1 пилешки бульон
За пържене
300 м.л. олио
ПРИГОТВЯНЕ
Копривата се измива обилно с хладка вода.
Поставя се върху домакинска хартия.
Всеки стърк внимателно се подсушава.
Още веднъж се подсушава.
Взима се един стърки се потопява в сместа от брашно яйца и кисело мляко. Сместа се получава като яйцата се разбиват. Прибавя се киселото мляко и бульона. Добавя се и брашното.
Всеки стърк се поставя в съд със сгорещеното олио и се пържи до златисто.
Така се процедира и с останалата коприва.
Сервира се с овкусено кисело мляко със сол,чесън и копър.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар