ВИНЕН СЛАДКИШ В КОМПАНИЯТА НА ФРЕНСКИ МАКАРОНИ СЪРЧИЦА
Един сладкиш,който приготвих в навечерието на гостуването на моята внучка в София. Случи се така,че дълго време не можах да го публикувам. Една от причините беше свързана със заетоста ми в моята кулинарна група "Философия на моята кухня",която създадох не отдавна.
Сега реших да направя най-после това. Формата на сладкиша има доста широк отвор и ми се наложи да търся идеи за запълване на тази празнина. Реших да направя френски макарони,които много добре паснаха на формата. Започнах с тях и когато бяха готови,направих и сладкиша.
ПРОДУКТИ
125 гр. краве масло
200 гр.кафява захар
3 яйца
2 ч.л. домашно сладко от портокалови кори
250 мл. домашно вино
200 гр. брашно
60 гр. какао
2 ч.л. бакпулвер
1щ.сол
За шоколадовия ганаш
100 мл. сладкарска сметана
400 гр бял шоколад
Френските макарони са приготвени по рецепта,която може да проследите тук
ПРИГОТВЯНЕ
Продуктите се разделят на сухи и мокри съставки
Брашното се пресява и към него се добавя какаото,бакпулвера и солта.
Всичко се разбърква.
Яйцата се разбиват със захарта.
Разбива се до получаване на кремообразна смес.
Маслото се разтопява.
Постепено се прибавя към сместа.
Към сместа се добавят сухите съставки и виното.
Това става като се слага по малко от сухата смес и виното като се редуват.
Готовата смес се слага във формата,която предварително е подмазана и поръсена с какао.
Пече се на 160°С около 30 минути.
След охлаждане сладкишът се обръща в поднос.
За ганаша сметаната се загрява и начупеният шоколад се прибавя в нея.
Ганажът се излива върху сладкиша.
Аз не прецених,че белият шоколад е с различна консистенция и 200 гр изобщо не бяха достатъчни и ганашът нямаше добра покривност. Но спасих положението и отгоре поръсих с кокосови стърготини. Получи се добър ефект.
Френските макарони бяха направени и с тях напълних отвора на формата.
И ето готовият сладкиш!
Разрез на сладкиша.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Източникhttp://vaninablogaddress.blogspot.com/2019/02/blog-post_11.html?m=1
Коментари
Публикуване на коментар