ВИНЕН СЛАДКИШ В КОМПАНИЯТА НА ФРЕНСКИ МАКАРОНИ СЪРЧИЦА


Един сладкиш,който приготвих в навечерието на гостуването на моята внучка в София. Случи се така,че дълго време не можах да го публикувам. Една от причините беше свързана със заетоста ми в моята кулинарна група "Философия на моята кухня",която създадох не отдавна. 
Сега реших да направя най-после това. Формата на сладкиша има доста широк отвор и ми се наложи да търся идеи за запълване на тази празнина. Реших да направя френски макарони,които много добре паснаха на формата. Започнах с тях и когато бяха готови,направих и сладкиша.

ПРОДУКТИ



125 гр. краве масло
200 гр.кафява захар
3 яйца
2 ч.л. домашно сладко от портокалови кори
250 мл.   домашно вино
200 гр.  брашно
60 гр. какао
2 ч.л. бакпулвер
1щ.сол

За шоколадовия ганаш

100 мл. сладкарска сметана
400 гр бял шоколад





Френските макарони са приготвени по рецепта,която може да проследите тук

ПРИГОТВЯНЕ

Продуктите се разделят на сухи и мокри съставки



Брашното се пресява и към него се добавя какаото,бакпулвера и солта.


Всичко се разбърква.


Яйцата се разбиват със захарта.


Разбива се до получаване на кремообразна смес.


Маслото се разтопява.


Постепено се прибавя към сместа.


Към сместа се добавят сухите съставки и виното.


Това става като се слага по малко от сухата смес и виното като се редуват.


Готовата смес се слага във формата,която предварително е подмазана и поръсена с какао.
Пече се на 160°С около 30 минути.



След охлаждане сладкишът се обръща в поднос.


За ганаша сметаната се загрява и начупеният шоколад се прибавя в нея. 
Ганажът се излива върху сладкиша. 


Аз не прецених,че белият шоколад е с различна консистенция и 200 гр изобщо не бяха достатъчни и ганашът нямаше добра покривност. Но спасих положението и отгоре поръсих с кокосови стърготини. Получи се добър ефект.


Френските макарони бяха направени и с тях напълних отвора на формата.


И ето готовият сладкиш!



Разрез на сладкиша.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Източникhttp://vaninablogaddress.blogspot.com/2019/02/blog-post_11.html?m=1

Коментари

Популярни публикации