СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ , КРУШИ И ОРЕХИ









Плодовите сладкиши са предпочитани у дома. Особено през есента и зимата.



Ябълките в градината вече узряха и въпреки че не са много тази година ще има както за ядене така и за сладкиши. За сега използвам падналите от дървото ябълки. Те са най-зрели.



Крушите,въпреки че са по-нетрайни от ябълките когато са налични също са подходящи за сладкиши. 
Имайки предвид всичко това реших да направя плодов сладкиш с ябълки и круши. За разкош прибавих и малко орехи. Получи се много интересен и вкусен сладкиш.
Основната рецепта,която изпозвах за сладкиша е на Валентина Гаспариан- Донева. Когато изпекох вече сладкиша си направих равносметка за количеството на някои от продуктите. Според мен брашното е по-голямо количество и това прави сладкиша по-сбит. Захарта също е в повече според мен. Затова направих втори път сладкиша с намалени количества. Получи се много нежен и пухкав сладкиш.
Споделям рецептата с моите корекции.

ПРОДУКТИ
4 яйца
250 гр. брашно
150 гр. захар
75 гр.масло
50 мл. олио
200 мл.прясно мляко
1ванилиева захар
1ч.л.канела
2 ябълки
2 круши
50 гр. орехи
1 бакпулвер
пудра захар

ПРИГОТВЯНЕ




Ябълките и крушите се обелват и нарязват на парчета.




Яйцата се разбиват със захарта.



Маслото се разтопява и се прибавя олиото. Постепенно се прибавя към сместа.


Брашното се пресява с бакпулвера. Прибавя се и канелата.


Брашното постепенно се прибавя към сместа като се редува с прясното мляко.


Добавят се и нарязаните орехи.


Накрая се слагат и нарязаните на парчета ябълки и круши.



Сместа се излива във форма /26см./ върху хартия за печене.


Пече се 30 минути в загрята фурна на 200°С.




Поръсва се с пудра захар!




ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации