СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ , КРУШИ И ОРЕХИ
Ябълките в градината вече узряха и въпреки че не са много тази година ще има както за ядене така и за сладкиши. За сега използвам падналите от дървото ябълки. Те са най-зрели.
Крушите,въпреки че са по-нетрайни от ябълките когато са налични също са подходящи за сладкиши.
Имайки предвид всичко това реших да направя плодов сладкиш с ябълки и круши. За разкош прибавих и малко орехи. Получи се много интересен и вкусен сладкиш.
Основната рецепта,която изпозвах за сладкиша е на Валентина Гаспариан- Донева. Когато изпекох вече сладкиша си направих равносметка за количеството на някои от продуктите. Според мен брашното е по-голямо количество и това прави сладкиша по-сбит. Захарта също е в повече според мен. Затова направих втори път сладкиша с намалени количества. Получи се много нежен и пухкав сладкиш.
Споделям рецептата с моите корекции.
ПРОДУКТИ
4 яйца
250 гр. брашно
150 гр. захар
75 гр.масло
50 мл. олио
200 мл.прясно мляко
1ванилиева захар
1ч.л.канела
2 ябълки
2 круши
50 гр. орехи
1 бакпулвер
пудра захар
Маслото се разтопява и се прибавя олиото. Постепенно се прибавя към сместа.
Добавят се и нарязаните орехи.
Накрая се слагат и нарязаните на парчета ябълки и круши.
Сместа се излива във форма /26см./ върху хартия за печене.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар