КЮФТЕТА ПИСЮР
Кюфтетата писюр се приготвят в различни варианти:кюфтета с бял сос, с картофи, с лучен сос.
Аз предпочитам кюфтета с лучен сос и затова когато получих рецептата от Феня Георгиева, която я представи в кулинарната група "Философията на моята кухня" не се поколебах да я направя. Прибавих само настъргани моркови,защото имам навика във всички или почти всички ястия да слагам и моркови.
Получи се невероятно вкусно ястие. Новото,което приложих е ориз в кюфтетата,което е типично за ястието. До сега съм правила кюфтета без ориз,но сега исках да спазя основното в рецептата.
ПРОДУКТИ
За кюфтетата
500гр. телешка кайма,а може и в смес със свинско месо.
100гр. ориз
1 глава смлян лук
сухи подправки:сминдух,чубрица,черен пипер,бахар по 1 ч. л.
За соса
4 глави кромид лук
1 морков
2 с.л. /с връх/бяло брашно
3 с.л.олио
1 с.л. червен пипер
100 мл. доматено пюре
1 и 1/2 л. вода
1 телешки бульон
сухи подправки по 1ч.л.
сминдух,черен пипер,бахар,чубрица
ПРИГОТВЯНЕ
Коментари
Публикуване на коментар