ЩРУДЕЛ С ДЪРПАНИ КОРИ
Дърпаната баница е традиционно изделие в българската кухня. Правила съм дърпана баница с яйца и сирене,вариант с праз и сирене и баница с тиква. Щрудел не бях правила. Крайно време беше да опитам.
ПРОДУКТИ
500 гр.брашно
2 яйца
200 мл.газирана вода
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
1 с.л.олио
1 с.л.оцет
За мазане на корите
30 г краве масло
50 мл. олио
За плънката
2 кг. ябълки настъргани
1 п. ванилиева заха50 гр. захар 1/2ч.л.канела
200 гр. опехи /счукани/
150 гр. бисквитена галета
ПРИГОТВЯНЕ
В средата се слагат яйцата,захарта и ванилиевата захар Добавя се олиото и оцета.
Слага се газираната вода.
Замесва се тесто,което се обработва продължително,за да станат гладки корите.
Коментари
Публикуване на коментар