КАРАМЕЛЕН СЛАДКИШ С КРОАСАНИ И КОКОС


 Прекрасен сладкиш, в състава на който участва царят на десертите- крем карамел.

Има много сладкиши, които са назовани крем карамел с кроасани и рецептите са различни.

Аз не можах да си избера подходяща рецепта, въпреки че идеята за подобен сладкиш много ми хареса.

Реших да направя малко количество от десерта и за целта използвах силиконова кексова формичка.

Планирах да не слагам много кроасани, за да не попие сместа за крем карамел в тях изцяло.

Като допълнителна съставка използвах кокосови стърготини, които добре пасват  на сладкиша.

Правила съм много интересен крем със смес за крем карамел,банани и кокосови стърготини. 

И така импровизирах с продуктите за крем карамел,кокос и кроасани и се получи страхотен десерт.

Споделям рецептата.



ПРОДУКТИ

650 мл. сметана
50 мл.вода
6 яйца
100 гр. захар
3 кроасани 
30 гр. кокосови стърготини
ванилия

За карамела
150.гр. захар



ПРИГОТВЯНЕ





1. Захарта се кармелизира и се разпределя по дъното на формата.

2. Кроасани те се разрязват на парчета и се подреждат във формата върху карамела.

3. Сметаната се загрява със захарта,докато се разтопи. 
4. Яйцата се разбиват, добавя се ванилията и двете смеси се съединяват. 


5. Малко от сместа се налива върху кроасаните. Оставя се да поемат и се напоят около 10 минути.


6. Добавя се и останалата смес. Поставят се и кокосовите стърготини.

7. Формата се поставя в тава и се в нея се налива вода.

8. Всичко се слага в студена фурна и се пече на 160 °© 60 минути. Не се стараем да наблюдаваме температурата на водата в тавата. Аз изчаках да минат 60 минути и изключих фурната. При тази процедура не се получиха шупли в кремообразна част. Кремът си остана гладък.

9. Сладкишът престоява на отворена фурна 1 час.

10.Изважда се и се охлажда .

11. Прибира се в хладилника със съда с вода до сутринта.


12. Формата се обръща.


12. Сладкишът е готов.






Може да го разходим в градината за фотосеанс.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации