ПАЙ ВЪВ ФИНИ КОРИ С ПЛЪНКА ОТ СЛАДКИ КАРТОФИ И СИРЕНЕ КОТИДЖ


Един интересен солен пай, със  сладки картофи и сирене котидж който видях в публикация на Таня Донева. Хареса ми идеята за това нетрадиционно печиво и реших да направя нещо подобно.

Замених тиквичките с сладки картофи, защото в момента нямах тиквички. 

Вместо сметана и прясно мляко използвах кисело мляко и сирене котидж.

И корите са ми 6 вместо 8 на брой.

Останалото е както в нейната рецепта.

Тавата ми е много подходяща с d - 26 см. и ми 

  е подарък от приятелката ми Геновева.

Получи се много вкусно печиво и със сигурност ще направя пак и то с тиквички.

Ето как се получи моят пай.


ПРОДУКТИ

6 фини кори за баница

50 гр.крве масло

За плънката

1 сладък картоф

1/2 глава кромид

сол 1к.л.

180.гр сирене котидж

150 гр кашкавал

60 гр. кисело мляко

4 яйца

4 листчета босилек

 4-5 клончета копър


ПРИГОТВЯНЕ



1.Картофът се обелва и нарязва на парчета..започва се за 20 минути във фурната..Лукът се нарязва и запича по същия начин за 15 минути.


2. Яйцата леко се разбиват и към тях се прибавят настърганият кашкавал и сиренето котидж. Добавя се и киселото мляко с нарязаните зелени подправки.

3. Всичко се разбърква и оставя настрана.



4. Корите се разстилат по диагонал в различни посоки като всяка се маже с разтопено масло.

5. Поставят се в силиконовата форма,като краищата остават отвън. С ръце корите се притискат в средата и по дъното на формата,за да се разположат като блат.

6.Краищата се подгъват навътре като борд на пая.

7.Вътре се излива сместа . А отгоре  се подреждат парчетата сладки картофи и лука.

8. Бордът се намазва с останалото масло и ако има още се поръсва и в средата.


9..Пече се на 180 минути около 25 минути.




10. Сервира се горещили леко охладен.



 ДОБЪР АПЕТИТ!


Адаптирано отhttps://www.instagram.com/reel/C-ADhaBo2C_/?igsh=MWZmbW02a3c0N3Mwbg==

Коментари

Популярни публикации