БРАУНИ ЧИЙЗКЕЙК


Брауни сладкишите да ни любими.

Всеки нов сладкиш поражда приятно усещане подплатено с шоколад и богат какаов вкус.

Особено приемливи са по-сочните сладкиши с добавка на плодове.

Правила съм и кекс с чийзкейк плънка
 
Беше много впечатляващ и вкусен.

Затова реших да направя и брауни с чийзкейк. Разбира се добавих и плод.

Поводът ми беше гостуване при приятелка,с която отдавна не се бяхме виждали.

Получи се чудесен сладкиш, който изцяло е моя импровизация 

Ето и рецептата

ПРОДУКТИ 

5 яйца

80 гр. кокосова захар

115 гр. кокосово масло

160 гр.черен шоколад 

1 банан

120 гр. бадемово брашно 

20 гр. какао

5 гр. бакпулвер

За чийзкейк плънката

250  гр. маскарпоне

1/2 яйце 

1 с.л.мед


За глазурата

70 гр. черен шоколад

75 мл. сметана

За гарниране

кокосови стърготини

фонданови фигурки 


ПРИГОТВЯНЕ



1. Захарта, яйцата и нарязаният на късчета  се блендират до хомогенност.

2. Прибавят се разтопените на водна баня шоколад и масло и отново се блендира.

3 Бадемовото брашно, бакпулвера и какаото се смесват.

4. Към тях се прибавят течните съставки. Разбърква се.


5 Крем сиренето маскарпоне се прибавя меда и разбитото яйце.

6. Във формата се слага част от сместа за брауни. Заглажда се. 

7. Отгоре се поставя половината от крем сиренето на купчинки.

8. Следва отново смес за брауни и се завършва с маскарпоне.

9. Сместа се меланшира с дървена пръчица.


10 Пече се на 170°©25 минути. Проверява се готовността с клечка за зъби.

11..Охлажда се  и формата се обръща.


12. Шоколадът за глазурата се разтопява начупен на парчета в сгорещената сметана.

13. Излива се в средата на сладкиша.

14. Намазва се и от страни със шоколад и се поръсва с кокосови стърготини. 

15. Украсява се с фонданови фигурки.



16. Консумира се в добра приятелска компания.



ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации