ПЛОДОВА БУТЕР ПИТА С БАДЕМИ


Още един много бързо приготвящ се десерт от бутер тесто . Вярно е , че 
многолистото тесто/бутер/ , може да се направи и в домашна среда, но в забързаното ежедневие все не остава време. А  за бутер тестото са необходими продължителни процедури.
Когато ми остане продукт обичам да го замразявам, защото по- късно все ще се използва за консумация или суровина за ново кулинарно изделие.
Преглеждайки фризера наскоро , открих пакет замразена  печена тиква.
И докато се колебаех дали да я предложа за десерт ми хрумна идеята да направя плодова пита с пълнеж- тиква.
Реших да използвам охладено бутер тесто, което обикновено купувам от големите  търговски вериги.
В хладилника намерих и бадеми и така се получи моята плодова бутер пита с бадеми. 
Бързо , лесно и вкусно.

ПРОДУКТИ

1 руло охладено бутер тесто
2 големи парчета печена тиква+канела
Или 4 ябълки+ 4 к. л. захар +канела
100гр. бадеми
1 яйце

ПРИГОТВЯНЕ

Тестото се разстила и разрязва по дължина, както е показано при бутер соленки Пицети. Върху лявата половина се слага плънката. 
Тиквата се нарязва на дребни късчета Ако не е достатъчно сладка се добавят 2 к.л. захар и ванилия.
Яйцето се разделя на белтък и жълтък и последните се разбиват поотделно. Към тиквата се прибавя белтъка и сместта се разпределя върху тестото.
От останалото тесто се изрязват ленти 




Подреждат се върху плънката.
Бадемите леко се запичат и част от тях се счукат в хаванче и се поръсват върху плънката. Останалите се подреждат цели върху сладкиша.



 Лентите се намазват с жълтък.
Сладкишът се пече в загрята на 180°C фурна около 30 минути или до готовност.





След като се охлади бутер питата се поръсва с пудра захар.










Разрязва се с остър нож потопен във вода,  защото бутер тестото е доста чупливо. А все пак сладкишът трябва да има естетична визия.









 

 
 
 
ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации