ПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ


Все още лятото е в разгара си и горещото време предразполага към приготвяне на бързи  и леки ястия. Печените зеленчуци са приятни и желани през всички сезони и се приготвят с продуктите, които ни допадат и могат да се комбинират.
Веска Чочова е моя приятелка и отлична кулинарка. Беше ми обещала да сготви ястие от домашната си кухня , нещо от специалитети те и, които носят белега на своеобразна уникалност. Преди повече от 10 - 15 години, Веска ни посрещаше на гости , приготвяйки все интересни вкусотии.
Очаквам да приготви специалитета на живота си, но междувременно заснех няколко изображения от приготвените от нея печени зеленчуци.
Идеята възникна спонтанно и Веска направи тези вкусотии в апартамента на майка ми с намиращите се в хладилника зеленчуци.
Много лесно и апетитно ястие, за което са нужни следните 

ПРОДУКТИ

3 бр. средно големи картофи
2 бр. тиквички
2 големи глави лук
2- 3 едри печурки
3 червени пиперки
3 бр. червени домати
4 с.л. зехтин
сол на вкус
зелени подправки


ПРИГОТВЯНЕ




Картофите се обелват и нарязват на парчета. Овкусяват се и се слагат на дъното на тавата.




Тиквичките се нарязват по дължина и се овалват  в брашно. Нареждат се върху картофите.





Полива се със сгорещения зехтин.
Отгоре последователно се подреждат нарязан на колелца лук, гъби и пиперките нарязани на средно едри късчета.





Доматите се нарязват на колелца и се поставят отгоре.




Всичко е добре овкусено.
Тавата се поставя във фурната и зеленчуците  се пекат 30 минути.





Ястието е сочно от соковете на зеленчуците в него. В зависимост от свежестта на зеленчуците, вода може и да не се поставя или да се сложи 1/2ч.ч. гореща вода.




Благодаря на Веска за чудесната идея и демонстрацията на отделните стъпки в приготвянето на ястието.
Няма са съжалявате , ако направите тази вкусна запеканка.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации