ПРЯСНО ЗЕЛЕ СЪС СВИНСКИ РЕБРА И БЕКОН


Типично за лятото е прясното зеле

Въпреки,че неговият зимен вариант киселото зеле  е по-пикантно и по-предпочитано,все пак и прясното зеле си има своите прелести. 

Трябва да си призная,че рядко готвя прясно зеле, но сега реших да си припомня неговият вкус и да го направя така,че да се доближи до киселото зеле

ПРОДУКТИ

1 глава зеле

500 гр свински ребра

300 гр.бекон

2 големи домата

2 с.л червен пипер

1 ч.л. черен пипер

2 с.л. лимонов сок

дафинови листа


ПРИГОТВЯНЕ


Зелето се нарязва, обърква със солта и заедно с бекона се запържва  на съответната  програма в мулти кукъра.



Прибавят се ребрата и се запържват кратко.



Накрая се слагат  обелените и нарязани на дребно домати.



Прибавя се 1 люто чушле и дафиновите листа

 Добавя се и 1.ч./200мл./вода и се овкусява с черният и червен пипер. 

Вари се на програма задушаване около 1 час.

Накрая на варенето се добавя лимоновият сок.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации