ПЕЧЕН ОМЛЕТ


Класическият вариант на приготвяне на омлета може да се замени с печен на фурна. Такъв съм приготвяла преди доста години. Идеята тогава беше да се приготви за обвивка на предястие от омлет и салата Оливие.  Сега попаднах на друг вариант, при който яйцата се комбинират с плънката.
Направих го и се получи много вкусен и добре изглеждащ омлет. Направих и някои промени в рецептата като замених картофите с варени моркови. Добавих и печен лук.
Споделям рецептата!

ПРОДУКТИ

3 сварени моркови 
2 печени чушки
2 вурсчета
1 шепа почистени от костилките маслини
1 гл. печен лук
2-3листчета лапад
4 яйца 
100 мл.прясно мляко
1/4 ч.л. вегета
1/2 ч.л. черен пипер
30 гр. краве масло

ПРИГОТВЯНЕ

 


Приготвя се тавичка с d =22 см. Слага се хартия за печене.


Разбиват се яйцата. Добавя се прясното мляко. Слага се черният пипер и вегетата.
Оставя се настрани.


Вурсчетата се нарязват на парчета. Прибавя се нароненото сирене,маслините, нарязаният на дребни късчета печен лук и нарязаният лапад.


Сварените моркови се настъргват на ренде, а чушките се обелват и нарязват.

 
Всички продукти от плънката се поставятв съд и се разбъркват. Прибавя се сместа с яйцата Отново се разбърква.


Получената смес се поставя в тавичката върху хартията за печене. Отгоре се подрежда нарязаното на парчета масло.


Омлетът се пече на  на 170 °С  около 15 минути.


Гарнира се с чери домати и магданоз.


ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Коментари

Популярни публикации