СОЛЕНКИ - ПИЦЕТИ

 
   
 Понятието пицети идва от италианската кухня. Ясно е ,че става дума за умалени пици, които могат да се приготвят по различен начин като форма на пицата. Продуктите са обичайни -доматен сос,  колбаси, сирене, кашкавал. 
Тази идея ми хрумна когато реших да приготвя набързо соленки от охладено бутер тесто. Твърде травиално ми се струваше да сложа само сирене или кашкавал и така се оформи идеята за соленки- пицети, заради малкия размер на соленките. Така се получиха моите симпатични усукани пръчици, които се оказаха и много вкусни.

ПРОДУКТИ

2 бр. рула охладено бутер тесто
100гр. доматен сос 
200гр. стърготини кашкавал
25 гр. краве масло
1 яйце

ПРИГОТВЯНЕ



Рулото бутер тесто се разстила и се разделя на две по дължина.




Едната половина се намазва с доматено пюре



Яйцето се разделя на жълтък и белтък и двете се разбиват поотделно. Върху доматеното пюре се поръсва кашкавал и се полива с половината от разбития белтък и внимателно се заглажда с четка . Слагат се и парчета масло.






Върху гарнирания слой се поставя внимателно другата половина от тестото. Притиска се , за да се залепят двете теста. Намазва се  отгоре с разбития жълтък.
Разрязва се на ленти с дължина по желание.Всяка лента може да се разреже на три по-малки ленти.







Всяка лента се усуква няколко пъти и получените спирали се подреждат в тава , покрито с хартия да печене.
Така се процедира и с другото руло бутер тесто.
Пече се в загрята на 170°C фурна 20-25 минути.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации