РИБЕН БОРШ


Рядко публикувам основни ястия,защото ежедневната им употреба сякаш омаловажава тяхната уникалност.  Но този борш се получи доста успешно. Харесаха го у дома и ненадейни гости,на които го предложих.

 Понятието борш се свързва със зеленчукова супа. Исторически се свързва не само с украинската кухня,но и с кухните на Източна е Централна Европа.
Обикновено боршът е доста гъсто ястие,поради множеството зеленчуци-цвекло,зеле,картофи,моркови.

Реших да направя борш,който не е типичен за нашатя кухня,но си мислех,че ще се хареса, ако се адаптира правилно към нашите вкусове.

Използвах типичните зеленчуци без цвекло,защото го обимаме само сурово.
Добавих и печена риба на скара.

ПРОДУКТИ

1 скумрия ,изпечена на скара.
150гр.червено зеле
2 картофа
2 моркова
1 глава лук
 50гр. броколи
1 корен пъщърнак

 Подправки
целина
магданоз
чубрица
сминдух
чесън
сол на вкус или вегета
зеленчуков бульон

За застройка
кисело мляко

ПРИГОТВЯНЕ







Рибата е изпечена на скара.


Накъсва се на дребно.


Зеленчуциге се нарязват.



Всичко се поставя  в тенджерата.
Прибавят се подправките без магданоза.
Боршът се вари 30 минути.


Накрая се овкусява с кисело мляко, чубрица и вегета.


Прибавя се магданоз.


Боршът се оцветява от червеното зеле 


Но вкусът му е невероятен.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации