РИБЕН БОРШ
Рядко публикувам основни ястия,защото ежедневната им употреба сякаш омаловажава тяхната уникалност. Но този борш се получи доста успешно. Харесаха го у дома и ненадейни гости,на които го предложих.
Понятието борш се свързва със зеленчукова супа. Исторически се свързва не само с украинската кухня,но и с кухните на Източна е Централна Европа.
Обикновено боршът е доста гъсто ястие,поради множеството зеленчуци-цвекло,зеле,картофи,моркови.
Реших да направя борш,който не е типичен за нашатя кухня,но си мислех,че ще се хареса, ако се адаптира правилно към нашите вкусове.
Използвах типичните зеленчуци без цвекло,защото го обимаме само сурово.
Добавих и печена риба на скара.
ПРОДУКТИ
1 скумрия ,изпечена на скара.
150гр.червено зеле
2 картофа
2 моркова
1 глава лук
50гр. броколи
1 корен пъщърнак
Подправки
целина
магданоз
чубрица
сминдух
чесън
сол на вкус или вегета
зеленчуков бульон
За застройка
кисело мляко
ПРИГОТВЯНЕ
Рибата е изпечена на скара.
Накъсва се на дребно.
Зеленчуциге се нарязват.
Всичко се поставя в тенджерата.
Прибавят се подправките без магданоза.
Боршът се вари 30 минути.
Накрая се овкусява с кисело мляко, чубрица и вегета.
Прибавя се магданоз.
Боршът се оцветява от червеното зеле
Но вкусът му е невероятен.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар