БЪРКАНИ ТУТМАНИЧЕТА СЪС СИРЕНЕ
Рецептата за тези бързи и лесни тутманичета дължа на моята приятелка Феня Георгиева, от кулинарните групи. Единствената разлика е,че Фени ги беше направила в тавичка като голям тутманик. Добавих и повече масло.
ПРОДУКТИ
2 ч.ч. прясно мляко*
1яйце и 1 белтък
60 гр. разтопено масло
40 гр. твърдо масло
20 гр.прясна мая
1с.л. захар
1 ч.л. сол
450 гр. брашно
300 гр. сирене
За намазване
1 жълтък
За поръсване
сусам и нигела
* 1чаена чаша = 200 мл.
ПРИГОТВЯНЕ
Маята се разтваря с млякото и захарта.
Вторият жълтък се отделя за намазване.
Останалото се разбива.
Прибавя се разтопеното масло и течната смес с маята.
Постепенно се добавя и пресятото брашно.
Разбърква се с приставките на мексера за тесто.
Накрая се прибавя и нароненото сирене.
Гнездата на формата се намазват с масло.
Сместа се разпределя. Оставащото тесто се поставя във формички от алуминиево фолио.
Във всяко гнездо се добавя по 1 късче масло.
Оставя се да втаса. Всяко тутманиче се намазва с жълтък и се поръсва със сусам и нигела.
Пече се в загрята фурна на 200°С около 20 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар