СОЧНА БАНИЦА С ЯЙЦА И СИРЕНЕ


Това е поредната вкусна баница с яйца сирене и яйца с готови кори. За разлика от други варианти на баницата,този модел се характеризира с това,че след като се изпече се полива с вода или прясно мляко и разтопено масло. Това прави баницата много сочна и приятна за хапване.

ПРОДУКТИ

За баницата 

500 гр. кори за баница

За плънката

300гр. сирене
2 яйца
10с.л. олио

За кексовата смес

3 яйца
*1/2ч.ч.олио и масло/разтопено/
1/2ч.ч. брашно
3 с.л.кисело мляко
1 бакпулвер

За поръска 

нигела

За заливане на баницата

150мл.вода или прясно мляко
1/4 ч.ч. разтопено масло

*Вместимост на чашата  200 мл.

ПРИГОТВЯНЕ




Най-напред се приготвя кексовата смес. Яйцата се разбиват. Постепенно се прибавя мазнината. Брашното и киселото мляко се прибавят на части. Добавя се и 1/4 ч.л.сол.


Разтваря се първата кора и се маже с мазнина.


Върху нея се поставя втора кора и върху нея се ръси от кексовата смес.


Слага се 3 кора и върху нея се поставя от кексовата смес. Върху по-късата страна на кората се слага от сиренето смесено с яйцата.


Трите кори се навиват и се поставят в тава върху хартия за печене.


Така се процедира и с останалите кори. Получават се 6 рула. Отгоре се важат с останалата кексова смес и се поръсват с нигела.


Баницата се пече в загрята на 200°С температура 20 минути. Изважда се хартията за печене и баницата се полива с лъжица от сместа от прясно мляко/вода/ и мазнина,които се загряват до кипване. /завиране/.



Консумира се топла.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации