СОЧНА БАНИЦА С ЯЙЦА И СИРЕНЕ
Това е поредната вкусна баница с яйца сирене и яйца с готови кори. За разлика от други варианти на баницата,този модел се характеризира с това,че след като се изпече се полива с вода или прясно мляко и разтопено масло. Това прави баницата много сочна и приятна за хапване.
ПРОДУКТИ
За баницата
500 гр. кори за баница
За плънката
300гр. сирене
2 яйца
10с.л. олио
За кексовата смес
3 яйца
*1/2ч.ч.олио и масло/разтопено/
1/2ч.ч. брашно
3 с.л.кисело мляко
1 бакпулвер
За поръска
нигела
За заливане на баницата
150мл.вода или прясно мляко
1/4 ч.ч. разтопено масло
*Вместимост на чашата 200 мл.
ПРИГОТВЯНЕ
Най-напред се приготвя кексовата смес. Яйцата се разбиват. Постепенно се прибавя мазнината. Брашното и киселото мляко се прибавят на части. Добавя се и 1/4 ч.л.сол.
Разтваря се първата кора и се маже с мазнина.
Върху нея се поставя втора кора и върху нея се ръси от кексовата смес.
Слага се 3 кора и върху нея се поставя от кексовата смес. Върху по-късата страна на кората се слага от сиренето смесено с яйцата.
Трите кори се навиват и се поставят в тава върху хартия за печене.
Така се процедира и с останалите кори. Получават се 6 рула. Отгоре се важат с останалата кексова смес и се поръсват с нигела.
Баницата се пече в загрята на 200°С температура 20 минути. Изважда се хартията за печене и баницата се полива с лъжица от сместа от прясно мляко/вода/ и мазнина,които се загряват до кипване. /завиране/.
Консумира се топла.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар