ГЮВЕЧ С КАРТОФИ,ОРИЗ ГРАХ И СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ
позабравила, но когато в съзнанието ми изплуваха онези дни на уют и топлина реших да го направя отново.
И защото непрекъснато търся разнообразие,реших да прибавя към ястието и грах. Тази комбинация ми се видя приемлива.
Докато обмислях какво месо да сложа ми хрумна да използвам останалите пържоли и наденички от барбекюто вчера. Така щях да използвам и тях в друг вариант.
И се получи чудесно.
Ястието в края на краищата стана много интересно и вкусно.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
2 свински пържоли
1 парче наденица
700 гр картофи
1 ч.ч.грах/200мл/
1/2 ч.ч. ориз
2 моркова
1 голяма глава кромид
100 мл. доматено пюре
1 корен пъщърнак
2-3 листчета целина
1 вр. джоджан
1-3 листчета лапад
1 телешки бульон
1 с.л. вегета
2 л. топла вода
1 с.л.с връх брашно
2 с.л зехтин
20 гр. краве масло
1 с.л червен пипер
ПРИГОТВЯНЕ
Слага се и вегетата.
Коментари
Публикуване на коментар