КАРАМЕЛИЗИРАНО СЛАДКО ОТ ДЮЛИ
Плодът на есента - дюлята, е създадена от майката природа не само за нашите вкусови рецептори, но също така и за нашето здраве.Независимо от това как ние се възползваме от плода – суров, варен, сушен, дюлята поддържа свойствата си и ползотворните ефекти върху тялото.
На първо място, дюлите могат да поддържат цялата имунна система особено в студеното време, подобряват храносмилането и дихателната система, а също така може да помогне и в борбата срещу акне.
Още преди 4000 години дюлята е била използвана от римляните и гърците за укрепване на имунната система. И нашите предци са знаели много добре защо да ги използват – те са богати на желязо, калий и магнезий.
приложението им в домакинството е широко.
В нашата градина дюлята заема почетно място.
да ги употребим пълноценно.
Консервирани или в прясно
състояние,дюлите винаги се консумират пълноценно в нашето семейство.
Правила съм компоти и сладка от дюли или печени във фурната.
Досега пригатвях сладко от настъргани на ренде дюли,но тази година реших да ги нарежа на малки късчета.
Получи се хубаво на вкус и вид сладко.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
2 кг. дюли изчистени от твърдата част и семената
1,500 кг. захар
2 пакетчета ванилиева захар
1 ч .л. лимонена киселина
2 литра вода
ПРИГОТВЯНЕ
престоят за 24 часа.
Отделеният сок от дюлите се премерва и
се добавя още вода така че да стане общо
2 литра.
на 150°С около 2 часа. Непрекъснято се
наблюдават да не прегорят отгоре и се
разбъркват при необходимост,особено
когато течността поизври.
гъстота се слага лимонената киселина и
се пече още 5 минути.
Коментари
Публикуване на коментар