СВИНСКО МЕСО С ПРАЗ ЛУК
Ястието се приготвя в грамадна тава,защото освен семейството присъстват и много гости.
Технологията не е сложна. Разтопява се сланина и след това се запържва месото. Следва задушаване на свежи чушки и праз лук.
Сега в едно съвременно семейство извън този обичай също може да се приготви това ястия,макар и при други условия.
ПРОДУКТИ
1 кг. свинско месо за готвене
400 гр. сланина
1 кг. праз лук
1 ч.л. сол
ПРИГОТВЯНЕ
Сланината се нарязва на парчета,осолява се и запържва в тиган докато се разтопи и се образуват малки зачервени сланинки,които на места се наричат пръжки,а на други джумерки.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Пръжките се изваждат от тавата, за да не загорят.
Слага се нарязаното на малки парчета месо/осолено/ в образувалата се мазнина.
Пържи се до златисто.
Късчетата месо се изваждат и слагат при пръжките.
Лукът се нарязва на дребно/осолява се/ и също запържва в мазнината.
Месото и пръжките се слагат при лука и се разбъркват.
Ястието е готово.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар