САНДВИЧИ ДЖОБЧЕТА
Отдавна не съм се занимавала с това но сега преди разходката до Рупите и Сандански се наложи да направя сандвичи за из път. Сега в Пандемията домашната храна е по-безопасна и като сандвичи удобна за носене.
Получиха са доста грамадни сандвичи. Може да се направят 8 по-малки сандвичи.
Ето как се направят тези сандвичи.
ПРОДУКТИ
250 гр.брашно
1 белтък
1 жълтък за намазване
125 мл. прясно мляко
3 с.л. олио
20 гр.масло
10 гр. прясна мая за хляб
1/2ч.л.сол
1/2ч л.захар
За поръска
сусам
За гарниране
колбаси
кашкавал
топено сирене
краставица
ПРИГОТВЯНЕ
Активира се маята с малко топла вода,захарта и 1 с.л брашно.
В пресятото брашно се слага солта активираната мая,белтъкът и олиото. Замесва се средно меко тесто като се слага по малко от млякото. Тестото добре се омесва.
във фурната, загрята на 50 °С и изключена. Втасването трае 30 минути.
Сгъва се на две. Отново се маже с масло.
Сгъва се още веднъж и така се образува джобче. Благодарение на маслото пластове,които се образуват не залепват при печене.
Питките са готови за печене. Пекат се на 150 -160 °С в зависимост от фурната. около 20 минути.
Приготват се колбасите и сирената.
Хубаво е продуктите да се подпъхват добре между пластовете на питката
След гарниране сандвичите са готови за опаковане.
Коментари
Публикуване на коментар