МИНИ ЧИЙЗКЕЙКЧЕТА


Удобно е да се направят подобни сладкишчета защото лесно се сервират и могат да се пренасят. 

Направих ги и защото ми остана смес за чийзкейк, който правих неотдавна.

Принципът на приготвяне е същият както при голям чийзкейк,само че  тук сместа се разпределя във формички за мъфини.

Представям ви една малка доза за направа на мини чейзкейсчета.

ПРОДУКТИ

150 гр.маслени бисквити

50 гр. краве масло

50 гр. смляни орехи

1 с.л. прясно мляко

За пълнежа

250 гр.маскарпоне

50 гр. течна сметана

6 гр.желатин

3-4 с.л. вода  за разтваряне на желатина

50 гр дулсе де лече

1ч.л.сухо кафе

50 гр. течен шоколад


ПРИГОТВЯНЕ




1. Бисквитите се смилат или смачкват с точилка като се поставят в найлонов плик.



2. Прибавят се останалите продукти.



3. Образуваното маслено тесто се разпределя във формичките и се притиска към дъното.



4. Крем сиренето се смесва със сметаната.


 

5. Желатинът се разтваря във водата и се разтопява на водна баня. Прибавя се към сместа като най-напред се темперира.




6. Смесите се разделят на бяла, в която има 2 с.л.пудра захар.



7. Към втората смес се прибавя дулсе де лече и се разбърква.



8. Към третата смес се поставя шоколада и кафето. Разбърква се.

9. Смесите на пластове се поставят във формичките. Заглажда се и се гарнира по желание.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации