КРУШИ И СИРЕНА В БУТЕР ТЕСТО
Комбинацията на круши със сирена много ми допада. Сирената могат да се направят като пълнеж в цяла или разполовена круша.
Вече съм правила вариант на такива круши кармелизирани със синьо сирене,стафиди и орехи,за което може да се прочете тук
Преди време Ваня Митева публикува интересно печиво. Круши със сирена в бутер тесто. Допадна ми много.
Но докато се организирам мина доста време и едва сега успях да направя един свой вариант.
Сложих моцарела,сирене с песто и синьо сирене. Допада ми сладко- соленият вкус и затова не се поколебах да го постигна.
Получи се интересно и много вкусно печиво.
Рецептата не е кой знае каква не изисква много усилия и време. Комбинират се продустите и толкова.
Но все пак споделям направеното.
ПРОДУКТИ
1 охладено бутер тесто
1 круша
200 гр.моцарела
50 гр.сирене с песто
30 гр. синьо сирене
За гланциране
жълтък
1с.л.олио
За поръсване
сусам
кафява захар
пудра захар
Бутер тестото се развива и се прегъва към ширшната на тестото.
2. Изрязва се, за да се получи квадрат.
4. Прорязва се в края на квадрата от всички страни.
5. Две срещуположни страни се прорязват до край в ълите.
6. Другите две срещуположни страни не се прорязват в ъглите,както е дадено на изображението.
9. Нарязаните на филийки круши и моцарела се подреждат в квадрата като се внимава да не не покрият бордюрите, за да могат да се надигнат при печенето.
10.Подреждат се и останалите сирена.
11. Бордюрите се намазват с жълтъка и олиото и се поръсват със сусам.
12. Крушите се поръсват с кафява захар.
13. Оформеното тесто с крушите и сирената се поставя в тавата на фурната върху хартия за печене.
16.Сладкишът и бонбоните се поръсват съвсем малко с пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар