КРУШИ И СИРЕНА В БУТЕР ТЕСТО




Комбинацията на круши със сирена много ми допада. Сирената могат да се направят като пълнеж в цяла или разполовена круша.


Вече съм правила вариант на такива круши кармелизирани със синьо сирене,стафиди и орехи,за което може да се прочете тук
Преди време Ваня Митева публикува интересно печиво. Круши със сирена в бутер тесто. Допадна ми много.
Но  докато се организирам мина доста време и едва сега успях да направя един свой вариант. 
Сложих моцарела,сирене с песто и синьо сирене. Допада ми сладко- соленият вкус и затова не се поколебах да го постигна.
Получи се интересно и много вкусно печиво.
Рецептата не е кой знае каква не изисква много усилия и време. Комбинират се продустите и толкова.
Но все пак споделям направеното.

ПРОДУКТИ

1 охладено бутер тесто
1 круша
200 гр.моцарела
50 гр.сирене с песто
30 гр. синьо сирене

За гланциране

жълтък
1с.л.олио

За поръсване

сусам
кафява захар
пудра захар


ПРИГОТВЯНЕ



1. Фурната се включва на 200°С.
 Бутер тестото се развива и се прегъва към ширшната на тестото.

2. Изрязва се, за да се получи квадрат. 



3. Големината му е равна на ширината на листа бутер тесто. Не съм измервала сантиметри.

4. Прорязва се в края на квадрата от всички страни. 

5. Две срещуположни страни се прорязват до край в ълите.

6. Другите две срещуположни страни не се прорязват в ъглите,както е дадено на изображението.


7. Тук може да се види как още да се процедира, за да се получи квадрат с бордюри


8. Прорязаните краища се хващат и се разменят върху квадрата, за да се получи тази фигура.

9. Нарязаните на филийки круши и моцарела се подреждат в квадрата  като се внимава да не не покрият бордюрите, за да могат да се надигнат при печенето.

10.Подреждат се и останалите сирена.

11. Бордюрите се намазват с жълтъка и олиото и се поръсват със сусам.

12. Крушите се поръсват с кафява захар.

13. Оформеното тесто с крушите и сирената се поставя в тавата на фурната върху хартия за печене.


14. Пече се около 20 минути.


15. От останалото тесто и продукти се оформят парчета, наподобяващи бонбони с пълнеж от парчета круши и сирена. Пекат се около 15 минути.

16.Сладкишът и бонбоните се поръсват съвсем малко с пудра захар.


17. С кафе много си отиват.

ДОБЪР АПЕТИТ!

 

Коментари

Популярни публикации