ЧИЙЗКЕЙК С ВГРАДЕНО МАЛИНОВО ЖЕЛЕ
В чест именно на тяхното гостуване в нашия дом направих този чийзкейк.
Интересна е техниката на вграждане на плодово желе в желиращ се млечно-сметанов слой. Това научих от руските кулинарки. Получава се много красива конструкция.
Върху все още малко желирания млечен слой в средата се поставя съд, в който се слага чаша с вода. Така престоява 2 часа, след което се получава отвор и в него се налива малиновото желе. Останалото количество се радполага като втори слой върху млечно сметановия.
След повторно желиране се получава красив и много вкусен чийзкейк.
ПРОДУКТИ
За основата
200 гр.маслени бисквити
100гр. краве масло
2 с.л.сметана
За млечния слой
500 гр. маскарпоне
500 гр. кисело мляко
50 гр. мед
1 ампула есенция ванилия
25 гр. желатин
50 мл.вода
За малиновото желе
300 гр. малини
500 мл.вода
50 гр.мед
20 гр.желатин
малини за украса
шоколадово драже
4 с.л.сметана
ПРИГОТВЯНЕ
2. Маслената основа се разстила на дъното на формата, която преди това е покрита около стените с ацетатно фолио.
4. Сместа се поставя във формата.
Коментари
Публикуване на коментар