ПИКАНТНА АПЕТИТКА
Но скоро видях много интересна рецепта за апетитка, представена от Милена Багалийска.
Много ми хареса идеята да се сложи кромид и чесън, които се задушават в мазнина и се пасират.
Дафиновия лист се използва само за овкусяване и се изважда.
Изобщо апетитката има чудесен вкус. Направих 1,5 доза от рецептата.
Вместо да смеля доматите сурови, ги изпекох, обелих и тогава ги пасирах.
Така доматите се вариха по-малко, защото голяма част от течността в тях се отдели при печенето.
Благодаря на Миленка за чудесната рецепта!
ПРОДУКТИ
6 кг. домати
1,5 кг. лук
8-9 скилидки чесън
100 гр.чушлета/по рецепта 300г/
5-6 дафинови листа
зърна черен пипер
МАРИНАТА
225 мл.зехтин или олио
3 с.л.сол/може и 2/
2 .л.захар
2 с.л. оцет
ПРИГОТВЯНЕ
Изваждат се лука, чесъна и чушлетата и се подготвят за пасиране.
10. Пасираната смес се прибавя към доматите и се разбърква.Прибавя се оцета.
Апетитката се вари още 3-4 минути.
11. Апетитката е готова.
Не се изварява.
Коментари
Публикуване на коментар