ХУМУС С ПАТЛАДЖАНИ И ПЕЧЕНИ ЧУШКИ
Хумусът е една от любимите ми разядки,но не съм правила скоро от него.
Останаха ми патладжани и реших да го направя в друга комбинация-с печени чушки. Останалите съставки са обичайни за хумуса. Нахут,тахан,зехтин,лимонов сок,зелени и сухи подправки.
Съчетах го с купичка от омлет,каквато съм правила нееднократно.
Получи се чудесна разядка.
Вкусна и много съблазнителна.
ПРОДУКТИ
200гр.нахут от консерва
2 патладжана
500 гр.печени чушки
2 ч.л. сусамов тахан
2 с л.лимонов сок
1с.л.зехтин
1ч.л горчица
зелени подправки
сухи подправки/кимион и черен пипер/
2с.л нарязан шамфъстък
1с.л смлян лешник
1ч.л.вегета
За купичката от омлет
1 яйце
1щ.сол
1ч.л.зехтин
ПРИГОТВЯНЕ
1.Патладжанът и чушките се пекат за около 40 минути.
7. Пече се на 200°С около 10 минути.
Може да се направят индивидуални купички.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар