КЬОПООЛУ ОТ КЪЛЦАНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

 

Може би това ще бъде последната разядка за този сезон. Вече направих достатъчно.
Този път зеленчуците с изключение на доматите са кълцани. Така има възможност да се усещат парченца при консумация.
До сега правих винаги със смляни зеленчуци.

И една подробност патладжаните са от такъв сорт,без горчив сок и не се нуждаят от осоляване и отцеждане.

Получи се чудесно кьопоолу.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

2 кг. патладжани

1кг червени чушки

500 гр.зелени чушки

500 гр.моркови

2 кг. червени домати

Марината

225 мл.олио

2 1/2с.л.сол

1 гл. чесън

1с.л.захар

ПРИГОТВЯНЕ






1. Най-напред се пекат зеленчуците/домати и отделно чушките и патладжаните.

2. Морковите се сваряват.

3. Като се охладят всичко се бели   за отстраняване на ципите,а морковите се нарязват.

4. Обелените и отцедени домати и  морковите се пасират в блендера. Сгорещява се 110мл.мазнина, сместа  се разбърква  с 1с.л.сол и 1ч.лзахар и се задушава 10 минути . Слага се  Оставя се настрана.


5.Чушките се обелват и накълцват много кратко в блендера.


6. Патладжаните също.


7. Сгорещява се останалата мазнина и се прибавят останалата сол и захар. Сместа се задушава около 5 минути.


8. Прибавя се доматеното пюре с морковите. Задушава се още 5 минути.


9. Слага се накълцаният чесън и се разбърква.


10. Кьопоолуто е готово.



11. Насипва се в бурканчета и се стерилизира 10 минути.



ДОБЪР  АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации