КЬОПООЛУ ОТ КЪЛЦАНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Може би това ще бъде последната разядка за този сезон. Вече направих достатъчно.
Този път зеленчуците с изключение на доматите са кълцани. Така има възможност да се усещат парченца при консумация.
До сега правих винаги със смляни зеленчуци.
И една подробност патладжаните са от такъв сорт,без горчив сок и не се нуждаят от осоляване и отцеждане.
Получи се чудесно кьопоолу.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
2 кг. патладжани
1кг червени чушки
500 гр.зелени чушки
500 гр.моркови
2 кг. червени домати
Марината
225 мл.олио
2 1/2с.л.сол
1 гл. чесън
1с.л.захар
ПРИГОТВЯНЕ
1. Най-напред се пекат зеленчуците/домати и отделно чушките и патладжаните.
7. Сгорещява се останалата мазнина и се прибавят останалата сол и захар. Сместа се задушава около 5 минути.
2. Морковите се сваряват.
3. Като се охладят всичко се бели за отстраняване на ципите,а морковите се нарязват.
4. Обелените и отцедени домати и морковите се пасират в блендера. Сгорещява се 110мл.мазнина, сместа се разбърква с 1с.л.сол и 1ч.лзахар и се задушава 10 минути . Слага се Оставя се настрана.
Коментари
Публикуване на коментар