МАРИНОВАНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ ЗА БЪРЗА КОНСУМАЦИЯ

 


Една салата от  мариновани червени чушки за бърза консумация от прекрасните рецепти на Милена Багалийска. 

Бърза с малко продукти и много вкусна. Аз добавих само стръкчета целина.

Може да се използва микс от пипер, но аз имах само черен пипер.

Може да се консумира по всяко време на годината и с всякакви ястия.

И защото е за бърза консумация се съхранява в кутия в хладилника.
 
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

1кг. чушки

1 гл.чесън

2 стръкчета целина
магданоз

5-6 дафинови листа

черен пипер


Подправки

300мл. вода

50 мл.олио

30 мл. оцет

1с.л.сол

1ч.л.захар



ПРИГОТВЯНЕ



1. Чушките се почистват и нарязват на 6 части, защото са доста едри. 
Чесънът се нарязва на филийки. Магданозът и кервизът се нарязват също.

 

2. Подправките се поставят в подходящ съд на котлона. Слагат се дафиновите листа и черния пипер.



2. Когато сместа почти заври се поставят чушките и чесъна и се оставя да поври докато чушките полуомекнат. 



3.Слага се магданозът и целината и се оставя настрана. 

 

4. Когато всичко е достатъчно охладено се премества в кутия с капак и се съхранява в хладилник за консумация.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации