МАРИНОВАНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ ЗА БЪРЗА КОНСУМАЦИЯ
Бърза с малко продукти и много вкусна. Аз добавих само стръкчета целина.
Може да се използва микс от пипер, но аз имах само черен пипер.
Може да се консумира по всяко време на годината и с всякакви ястия.
И защото е за бърза консумация се съхранява в кутия в хладилника.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
1кг. чушки
1 гл.чесън
2 стръкчета целина
магданоз
5-6 дафинови листа
черен пипер
Подправки
300мл. вода
50 мл.олио
30 мл. оцет
1с.л.сол
1ч.л.захар
ПРИГОТВЯНЕ
1. Чушките се почистват и нарязват на 6 части, защото са доста едри.
Чесънът се нарязва на филийки. Магданозът и кервизът се нарязват също.
2. Подправките се поставят в подходящ съд на котлона. Слагат се дафиновите листа и черния пипер.
2. Когато сместа почти заври се поставят чушките и чесъна и се оставя да поври докато чушките полуомекнат.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар