КРЪНЧ ТОРТА С ШОКОЛАД И ПИСТАЧИО ПАСТА
Думата "крънч" (crunch) на български означава хрускане, хрупане или скърцане, а в преносен смисъл – критична ситуация, недостиг на пари ("cash crunch") или решителен момент.
Неотдавна видях торта с това наименование при Люси Евтимова
Това е може би вариант на популярната "торта дубайски шоколад"
Само че Люси вместо кадаиф беше сложила кори.
А тортата беше назована крънч торта с шоколад и шамфъстък. Може би защото пласта от кори и пистачио торта е хрупкав и сякаш скърца между зъбите.
Хареса ми идеята,но аз промених малко бисквитеният слой и третият направих по мое осмотрение.
Получи се чудесна тортичка.
Пък и имах повод племениците и внучката на сестра ми и тя самата ми бяха на гости.
Не ги бяхме виждали отдавна и прекарахме вълнуващи мигове .
Тортата се посрещна с ентусиазъм и много се хареса!
Даже я снимаха за спомен.
Ето как се получи тази кулинарна красавица.
ПРОДУКТИ
За основата
210 гр. маслени бисквити
30 гр. бадемово брашно
2 с.л течна сметана
130 гр. кокосово масло
За крънч слоя
7 кори за баница
40 гр краве масло
200 гр. пистачио паста
За крема
600 гр. крем сирене
100 гр. бял шоколад
2 с л. мед
2.ч.л. конфитюр от портокалови корички
За гарниране
150 г.черен шоколад
150 мл.сметана
И още фонданови фигурки
ПРИГОТВЯНЕ
2.Прибавя се разтопеното масло и сметаната.
3. Разбърква се и сместа се утъпква на дъното с формата. Слага се в хладилника да стегне.
4.През това време се нарязват корите навити на руло на дребно.
5. Препичат се на тиган и се добавя маслото
Накрая се смесва с пистачио пастата.
Слага се върху масления слой и се утъпква.
6.За крема към крем сиренето се добавя разтопеният шоколад на водна баня , меда и портокаловият конфитюр.
Сметаната се загрява и се прибавя начупеният шоколад. Излива се върху блата .
И опитана. Чудесна.
ДОБЪР АПЕТИТ!



















Коментари
Публикуване на коментар