ПРЯСНА РЕЧНА РИБА С ОРИЗ И ГЪБИ


Неведнъж  сме приготвяли пържена речна риба от улова на съпруга ми. Напоследък обаче той лови доста едри риби "Клен" , които по-трудно се пържат,а и за разнообразие реших да сготвя една от рибните му трофеи с ориз и гъби.

ПРОДУКТИ

1 голяма речна риба

2 глави лук

2 моркова

1 малка консерва гъби

1 с.л. олио

20 гр. краве масло

1 ч.ч.ориз

1с.л. вегета

подправки

черен пипер,чубрица,сминдух,кимион по 1 ч.л.

зелени подправки

магданоз и джоджан

4 ч.ч.вряла вода

Мерителна чаша 200 мл.


ПРИГОТВЯНЕ






Рибата е доста едра и не може да се побере в тавичката. Нарязва се на парчета.

Зеленчуците се нарязват и задушават в мазнината и малко вода. Прибавят се гъбите. Накрая се слага и оризът.

Отстранява се от огъня и се добавят подправките.

В тавичката се слага сместа и отгоре се подрежда рибата.  Налива се врялата вода и се слага в загрята фурна на 200°С. Пече се 25  минути.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации