АСОРТИ ОТ МАСЛЕНИ СЛАДКИ


Тези сладки направих за Ивановден.

Спомням си преди около 5 години много популярни бяха сладките цвете,които се правеха от малки топчета, които се свързват по 6  и едно топче в средата. 

Направих от тези цветчета. Други сладки бяха направени като снежни топки.

Имаше сладки сгънати като плик и такива изрязани с формички.

Така се получиха асорти сладки.

Тук най-важно е тестото. То е направено така,че да може да се моделират повече видове.

Най-важното според мен не е толкова направата на тестото,въпреки,че и това е важно, а поставянето на готовите сладки преди печене в хладилника. Това се прави,за да не се разлеят сладките при печене т.е. да запазят формата си.

Споделям рецептата за тези сладки,защото си заслужава да се направят.

ПРОДУКТИ

250 гр. краве масло

500гр.брашно

100 гр.пудра захар

200мл.кисело мляко

1 бакпулвер

кора от 1 лимон

ампула ванилия и ром


ПРИГОТВЯНЕ

Брашното със захарта и бакпулвера се смесват. Меси се до маслени трохи.

Прибавя се киселого мляко.

Тестото престоява 1 час в хладилника.

Правят се сладки по желание,т.е. в различни форми, които се подреждат в тави. 

Преди печене с тавите сладките се слагат за 10 минути в хладилника 

Пече се на 160 °С около 8 минути.





 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации