СИРОПИРАН МЛЕЧЕН СЛАДКИШ ЧЕТИРИ ЛЪЖИЦИ ВКУС И УДОВОЛСТВИЕ


Това е сладкиш от турската кухня. Прилича на реване,но е залято с прясно мляко. Авторката на рецептата не потвърди ,че е реване, а просто сладкиш ,който е с отличен вкус и човек хапвайки парче може да изпита удоволствие. 

Както и да се нарече е важно,че сладкишът е наистина много вкусен и човек може да изпита истинско удоволствие от този вкус.

Продуктите не са много и могат да се намерят във всеки кухненски шкаф. Почти от всичко се слага по 4 лъжици и затова и така е наречен: Четири лъжици вкус и удоволствие.

 Единственото, което не ми хареса беше гриса, защото прави сладкиша по-твърд макар и сиропиран, но може да се замени с нишесте Ванилия, по съвет на друга приятелка туркиня. Аз така го направих с нишесте и стана чудесно.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

4 яйца

4 с.л.захар

4 с.л.краве масло разтопено

4с.л.брашно

4 с.л. нишесте

5 гр.бакпулвер

1 п.ванилиева захар

500 мл. подсладено с 4 с.л.захар прясно мляко

За гарниране 

50 мл. подсладена сметана

 50 гр.маскарпоне

шамфъстък

ПРИГОТВЯНЕ

1. Най напред се затопля млякото със захарта докато последната се разтопи и  се оставя настрана.


2. Яйцата се разбиват със захарта и ванилиевата захар на гъст крем.



3. Добавя се разтопеното масло постепенно.



4. Брашното се смесва с нишестето и бакпулвара.


5. Прибавя се лъжица по лъжица постепенно и с бавно разбъркване от  горе до долу.


6. Сместа се излива в тавичка 20/20 см.върху хартия за печене.



7. Пече се на 170° около 20 минути



8. Сладкишът се нарязва на парчета и се сиропира с млякото с помощта на лъжица.



9 Сметаната се разбива и към нея се прибавя маскарпоне. Гарнира се и се поръсва с счукан и смлян шамфъстък. Слага се по малко и от смляния и от счуканият шамфъстък.




 ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма линк към рецептата защото последната не е публикувана.

Коментари

Популярни публикации