МАСЛЕНИ СЛАДКИ СЪРЧИЦА


Тези симпатични сладки правих на приятелка за тържество. Спомням си ,че съм ги приготвяла толкова отдавна. Преди около 50 години. Не пазя рецептата оттогава,но си спомням,че бяха от маслено тесто. Тогава знам,че много трудно завързах панделките от единия край на сърцето,защото сладките се чупеха. 

Затова сега предвидих тестото да е по-стабилно и добре изпечено.

Реших да направя два варианта. Единият с панделка от края и другите без панделка ,но красиво гарнирани с поръска.

Този път не съм снимала направата на тестото изрязването и готовите сладки в тавата.

Снимах само глазурата,поръската и крайният резултат.

Получиха се чудесни сладки и оценката им бе положително  емоционална и вербална.

Оставих си около 10 сладки и само тях снимах. Времето ми беше ограничено и аз притеснена. Все пак трябваше да направя 80 сладки. Аз направих 90 такива.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ за една доза

250 гр.брашно

100гр.краве масло

120 гр.пудра захар

1 яйце

1с.л.кисело мляко

1/2ч.л.бакпулвер

Глазура

200 гр.пудра захар

2 с.л.лимонов сок

2 с.л.течност/вода или прясно мляко/

аромати

Поръска

ПРИГОТВЯНЕ

1. Брашното пудрата захар и бакпулверът се смесват. Прибавя се маслото и се правят маслени трохи.

2. Прибавят се яйцето и киселото мляко,ароматите и се омесва гладко тесто.

3. Поставя се в 2 плика и престоява в хладилника 30 минути.

4. Разточва се  тънка кора,но не прекалено тънка и се изрязват сърчица.

5. На половината от тях се правят отвори. Използвах капачка от тубичка. 

6. Сладките се поставят в тави. Първата тава се слага в хладилника за 10 минути. През това време фурната се загрява на 160°С. 

7. Така се процедира и с другите тави. Сладките се пекат 8 минути и се оставят да се охладят.


8. Приготвя се глазурата като продуктите се разбэркват до образуваненето на течна маса.



9. Приготвя се и поръската.



10. Всяка сладка се намазва с глазурата. За сладките с отвор от едната страна на сърцето и веднага се потопяват в поръската. На тези сладки се завързва и панделка.



11. Останалите сладки се намазват от едната страна с глазура и се потопяват в дребвата поръска. От другата страна се залепява по-едрата поръска.



12.Вече са готови.



13. Много симпатични,създават настроение.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации