
Тази торта направих за рождения ден на съпруга ми. Ние харесваме суровите торти,защото не само се правят лесно но и защото нищо не се пече и разбира се са по-здравословни.
Тортата макар и сурова не е веган, защото съдържа и животински продукти.
Правила съм и друг път подобна, но сега в пълнежа прибавих кашу и горски плодове.
Исках визията на тортата да е свежа,но и същевременно нежна и затова използвах пастелни цветове фондан ,от който изрязах фигурки на цветя.
Съпругът ми обича изобилието и затова се постарах да сложа за украса на тортата кошничка,от която току що е изсипан цветен водопад.
Идеята е добра и надявам се да му хареса утре когато му я поднеса.
И сега към рецептата
ПРОДУКТИ
За основата
260 гр фурми без костилки
1ч.ч. орехи едро смляни
1ч.ч. кокосови стърготини
1 морков
2 ч.л. конфитюр от портокалови корички
За първи слой от крема
250 гр. кокосова сметана
80 гр. кокосово масло
80 гр. бял шоколад
160.гр горски плодове
200 гр сурово кашу
2 с.л.мед
За втори слой от крема
500 гр. крем сирене
2 ч.л.конфитюр от портокалови корички
2 с.л.мед
За ганаша
150 гр.черен шоколад
170 гр. течна сметана
За украса
вафлена кофичка
фигурки от фондан
ПРИГОТВЯНЕ
1. Основата се приготвя като фурмите се накисват в гореща вода за 10 минути.
2. Смилат се орехите и омекналите фурми.
3. Морковът се настъргва.
4. Всички останали продукти се добавят и се оформя лепкава смес.
6. Разполага се във формата и се оставя да стегне.
7. За първия слой пълнеж,кашуто се накисва за 1 нощ във вода и се смила в блендера .
8. Маслото и шоколада се разтопяват на водна баня и се прибавят към кашуто.
9. Слага се сметаната,меда и горските плодове.
10. Блендира се.
11. Сместа се слага върху основата и се прибира в хладилника да стегне.
12. За втория слой от пълнежа крем сиренето се смесва със меда и портокаловите корички и се разбърква.
13. Сместа се слага във формата и се оставя да стегне
14. За ганаша шоколада се начупва на парчета и се слага в горещата сметана. Излива се във формата.След 10 минути се слага вафлената кошничка,за да се закрепи за глазурата.
15. Изрязват се фигурките.
16. Тортата се аранжира и се монтира топера.
Тортата е готова за празника .
Честит рожден ден,Минчо!
Коментари
Публикуване на коментар