СУРОВА ТОРТА С ФУРМИ,КАШУ И ГОРСКИ ПЛОДОВЕ


 
Тази торта направих за рождения ден на съпруга ми. Ние харесваме суровите торти,защото не само се правят лесно но и защото нищо не  се пече и разбира се са по-здравословни.

Тортата макар и сурова не е веган, защото съдържа и животински продукти.

Правила съм и друг път подобна, но сега в пълнежа прибавих кашу и горски плодове.

Исках визията на тортата да е свежа,но и същевременно нежна и затова използвах пастелни цветове фондан ,от който изрязах фигурки на цветя.

Съпругът ми обича изобилието и затова се постарах да сложа  за украса на тортата кошничка,от която току що е изсипан цветен водопад.

Идеята е добра и надявам се да му хареса утре когато му я поднеса.

И сега към рецептата


ПРОДУКТИ 

За основата

260 гр фурми без костилки 

1ч.ч. орехи едро смляни

1ч.ч. кокосови стърготини

1 морков

2 ч.л. конфитюр от портокалови корички

За първи слой от крема

250 гр. кокосова сметана

80 гр. кокосово масло

80 гр. бял шоколад

160.гр горски плодове

200 гр сурово кашу

2 с.л.мед


За втори слой от крема

500 гр. крем сирене 

2 ч.л.конфитюр от портокалови корички 

2 с.л.мед

За ганаша

150 гр.черен шоколад

170 гр. течна сметана


За украса

вафлена кофичка

фигурки от фондан



ПРИГОТВЯНЕ



1. Основата се приготвя като фурмите се накисват в гореща вода за 10 минути.

2. Смилат се орехите и омекналите фурми.

3. Морковът се настъргва. 

4. Всички останали продукти се добавят и се оформя лепкава смес.

6. Разполага се във формата и се оставя да стегне.



7. За първия слой пълнеж,кашуто се накисва за 1 нощ във вода и се смила в блендера .

8. Маслото и шоколада се разтопяват на водна баня и се прибавят към кашуто. 

9. Слага се сметаната,меда и горските плодове. 



10. Блендира се.


11. Сместа се слага върху основата и се прибира в хладилника да стегне.



12. За втория слой от пълнежа крем  сиренето се смесва със меда и портокаловите корички и се разбърква.

13. Сместа се слага във формата и се оставя да стегне


14. За ганаша шоколада се начупва на парчета и се слага в горещата сметана. Излива се във формата.След 10 минути се слага вафлената кошничка,за да се закрепи за глазурата.



15. Изрязват се фигурките.


16. Тортата се аранжира и се монтира топера.



Тортата е готова за празника .

Честит рожден ден,Минчо!

Коментари

Популярни публикации