ГОЛИ САРМИ В КОМПАНИЯТА НА СУШЕНИ ЧУШКИ С БОБ
Рецептата за това толкова вкусно ястие е споделена от приятелката ми Светлана Росалес. Тя е отлична кулинарка и когато я публикува в няколко кулинарни групи,реших и аз да направя. Винаги във всяка рецепта правя и собствена интерпретация и затова реших да добавя и сухи чушки с плънка -боб.
Не мога да опиша каква вкусотия се получи.
ПРОДУКТИ
250гр.кайма
1ч.ч.ориз/150мл/
1голяма глава лук
1морков
3с.л.зехтин
Подправки: сух джоджен , чубрица черен пипер/1/2ч.л черен пипер и кимион
1с.л.червен пипер
Вегета.4ч.ч. топла вода
1/2 кисела зелка
Няколко пиперки, 1 консерва 300гр зрял боб 1 връзка зелен лук или 1 стрък праз лук,сол2-3щ., 1 люта пиперка, джоджен.
ПРИГОТВЯНЕ
Зелето се нарязва на ситно и се сварява до омекване.
В тиганка се запържва лука и морковите,прибавя се каймата и подправките. Поставя се и измития ориз.Пърженето продължава докато оризът леко омекне.
Внимателно се прибавя и свареното зеле.Сместта се разбърква. Чушките се пълнят с боба, който е смесен с нарязания лук и зехтин.
Поставят се върху ориза , който вече е разположен в тавичка.
Налива се топлата вода
Ястието се покрива с фолио.
Пече се 30-40 минути на температура 170°C
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар