МОЯТ ПРОЧИТ НА ЧУШКИ БЮРЕК




Чушките бюрек са популярен специалитет който се сервира във всеки ресторант,предлагащ българска национална кухня.

Домашното приготвяне на тези чушки е много лесно и става бързо.  Важен е подборът на чушките.Обикновено това е червена капия. Този сорт гарантира по-голяма дебелина на чушките и с това се избягва разкъсване при пълненето им със сирене.

Чушките бюрек са печени чушки,които могат да се пекат и приготвят или консервирани в буркани. Може да се ползват и такива от фризера. Зависи от сезона.

Аз приготвих моите чушки бюрек,които предлагам сега , през зимата и затова използвах чушки от фризера.

ПРОДУКТИ

1 пакет печени чушки /10броя/
100 мл.вино
200гр.сирене
2 яйца
150гр.брашно
200 мл. слънчогледово олио 

ПРИГОТВЯНЕ


 Чушките се размразяват и обелват. Потопяват се във виното,където престояват 30 минути.  Изваждат се от виното и се подсушават с домакинска хартия. Посоляват се.


 Всяка чушка се разтваря внимателно без да се разкъсва и вътре се слага парче сирене. 

Яйцата се разбиват добре. Приготвя се и съд с брашно. 

Чушките се потопяват последователно в брашното и яйцето и се пържат в маслена баня. Обръщат се внимателно и от двете страни докато получат златист загар.

Поднасят се като предястие или заедно с основното ястие.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации