МОЯТ ПРОЧИТ НА ЧУШКИ БЮРЕК
Домашното приготвяне на тези чушки е много лесно и става бързо. Важен е подборът на чушките.Обикновено това е червена капия. Този сорт гарантира по-голяма дебелина на чушките и с това се избягва разкъсване при пълненето им със сирене.
Чушките бюрек са печени чушки,които могат да се пекат и приготвят или консервирани в буркани. Може да се ползват и такива от фризера. Зависи от сезона.
Аз приготвих моите чушки бюрек,които предлагам сега , през зимата и затова използвах чушки от фризера.
ПРОДУКТИ
1 пакет печени чушки /10броя/
100 мл.вино
200гр.сирене
2 яйца
150гр.брашно
200 мл. слънчогледово олио
ПРИГОТВЯНЕ
Чушките се потопяват последователно в брашното и яйцето и се пържат в маслена баня. Обръщат се внимателно и от двете страни докато получат златист загар.
Поднасят се като предястие или заедно с основното ястие.
Коментари
Публикуване на коментар