СЛАДКИШ С ВИШНАП
За разлика от вишните вишнапът не е толкова кисел и е с по-едри плодове.
Не липсваха и череши. Имахме в изобилие тази година. Не правихме сладка, защото имаме още от миналата година, но както каза дъщеря ми в сезона на черешите не може да не направим сладкиш с череши или вишнап.
И разбира се направихме и то два пъти по немска рецепта на дъщеря ми.
Толкова бяха вкусни тези сладкиши,че от тях нищо не оставаше за кратко време.
И защото рецептата беше много точна и защото имахме още вишнап, реших и аз да направя един сладкиш по тази рецепта когато децата си заминаха.
Получи се отново много вкусен и красив десерт.
Благодаря ти мила Дени за тази толкова сполучлива и лесна за изпълнение рецепта!
ПРОДУКТИ
4 яйца
60 гр. захар
1 п. ванилиева захар
100 гр.брашно
60 гр.кокосови стърготини
300 гр. кисело мляко
3 ч.л.бакпулвер
200 гр.вишнап
пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ
Вишните се измиват и се изваждат костилките. Оставят се настрана.
Жълтъците се разбиват със захарта и ванилиевата захар до кремообразно състояние. Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя постепенно.
Фурната се изключва и сладкишът престоява още 5 минути.
На отворена фурна се оставя още 30 минути. И до пълно охлаждане на скара.
Отвътре е много нежен и сочен.
Коментари
Публикуване на коментар