СВИНСКО С КАРТОФИ И ЗЕЛЕН ФАСУЛ В МУЛТИКУКЪР
За това ястие нямам подробни снимки. Но цялото вълшебство-вкус и прекрасен аромат се създава в тази чудесна тенджера. Когато че питат дали в нея се готви добре,отговарям,че тенжерата ми е"дясна ръка". И наистина е така.
Овкусява се с подправките и ястието се
Отдавна не бях готвила зелен фасул. В поечето случаи приготвям ястието с грах. Но и зеленият фасул си има своите прелести.
Ето как го сготвих.
ПРОДУКТИ
600 гр.свинско месо от плешка
400 гр.зелен фасул
4 картофа
1 гл.кромид
2 моркова
1 корен пъщърнак
1/2 ч.ч. доматено пюре*
1 ч.л. червен пипер
2 с.л.зехтин
1,5ч.л.вегета
Зелени подправки-магданоз,копър,целина
сухи подправки- чубрица и сминдух
1литър.бульон от зелени подправки и разтворено 1 кубче зеленчуков бульон
* чаена чаша от 200 мл.
ПРИГОТВЯНЕ
Най-напред де свалява зеленият фасул и месото в бульона, който при варенето намалява количествено на половина.
Останалите зеленчуци се нарязват и задушават в зехтина и малко вода. Когато месото и фасулът се сварят се добавят останалите зеленчуци.
вари на програма задушаване около 1 час.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар