ПЕЧЕНИ ДЮЛИ И ЯБЪЛКИ С МЕД И КАНЕЛА



Есента ни дари с множество плодове и скоро ще започне беритбата им. 
За сега събираме падналите от дърветата плодове и ги оползотворяваме. 



Днес реших да изпека дюли и ябълки. 
Обикновено ги пека цели с пълнеж от орехи или сушени плодове. Сега реших да ги нарежа на малки парчета.
Пепи Йоргова публикува в няколко кулинарни групи печени ябълки и круши със захар и канела и на мен ми хареса идеята.
Само че използвах ябълки и дюли и ги овкусих с мед и канела.

ПРОДУКТИ

1 голяма дюла
 2-3 червени ябълки
4 с.л.мед
250 мл.вода
 1/2 ч.л. канела
пудра захар за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ


Плодовете се измиват добре и се нарязват на малки парчета.
Поставят се в тава,в която е налята вода. Слага се меда. Разбърква се.
Отгоре върху плодовете се поръсва канелата. Отново се разбърква.


Фурната се загрява на 200°С . Плодовете се пекат около 40 мин. до извиране на водата. На дъното се получава сироп.


Готовите плодове се подреждат в чиния. Поливат се със сиропа. 


Поръсват се с пудра захар.


ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Коментари

Популярни публикации