ПЕЧЕНИ ДЮЛИ И ЯБЪЛКИ С МЕД И КАНЕЛА
За сега събираме падналите от дърветата плодове и ги оползотворяваме.
Днес реших да изпека дюли и ябълки.
Обикновено ги пека цели с пълнеж от орехи или сушени плодове. Сега реших да ги нарежа на малки парчета.
Пепи Йоргова публикува в няколко кулинарни групи печени ябълки и круши със захар и канела и на мен ми хареса идеята.
Само че използвах ябълки и дюли и ги овкусих с мед и канела.
ПРОДУКТИ
1 голяма дюла
2-3 червени ябълки
4 с.л.мед
250 мл.вода
1/2 ч.л. канела
пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ
Плодовете се измиват добре и се нарязват на малки парчета.
Поставят се в тава,в която е налята вода. Слага се меда. Разбърква се.
Отгоре върху плодовете се поръсва канелата. Отново се разбърква.
Коментари
Публикуване на коментар