ПЛОДОВ ЩРУДЕЛ


Един много интересен, лек и вкусен сладкиш наречен Плодов щрудел с кори за баница, който направих по гръцко клипче,което показа моята приятелка Пепи /Penca Giannioti/.
Благодарение на нейният превод на продуктите и самото клипче, успях да направя тази вкусотия.
Много интересно беше,че съпругът ми, който реши да почерпи приятелите си с плодовия щрудел, си дойде с поръчението да напиша рецепта на повечето от тези приятели. Явно сладкишът много им е харесал. 
И наистина си заслужава, затова го споделям.

ПРОДУКТИ

4 кори за баница
100 гр.масло

Сухи съставки

75 гр.галета от бисквити
75 гр.смляни орехи
50 гр.кафява захар
1 ч.л. канела

Плънка

2 ябълки
1 круша
1/2 дюла

ПРИГОТВЯНЕ



Най-напред се приготвят сухите съставки като се смесват и се разбъркват.


Маслото се разтопява.
Приготвя се формата, в която ще се пече сладкишът. Моята е 26 см.
Подмазва се дъното и стените на формата.
Корите се разрязват на половинки.


Във формата се поставят последователно първите 2 половинки кори намазани с масло. Краищата им остават извън формата. Поръсва се от сухите съставки. На срещуположната страна на формата се поставят следващите 2 половинки кори и отново се поръсва от сухите поставки. Така се процедира до свършване на корите. 
Подреждането на корите може да проследите тук


Плодовете се нарязват на много тънко. 


Към тях се прибавя останалото разтопено масло и останалите сухи съставки.


Разбъркват се и се поставят във формата върху корите.


Краищата на корите се подгъват навътре до образуването на ръб или брот от корите.


Формата се поставя в загрята на 170 °С фурна и се пече 25 минути.


След охлаждане сладкишът се изважда от формата.





От разреза личи, че сладкишът е много сочен.



ДОБЪР АПЕТИТ!

Източник: 




 

Коментари

Популярни публикации