БЯЛ ШОКОЛАДОВ МУС С AQUAFABA


Вече приготвях веган шоколадов мус с аквафаба. 

Сега предлагам с бял шоколад. 

Много лек и вкусен десерт. 

Особено подходящ за летните горещини. Затова гарнирах и с ментово шоколадов сладолед.

ПРОДУКТИ

120 мл.аквафаба от консерва с нахут

1 ч.л.лимонов сок

100 гр. бял шоколад

ментово шоколадов сладолед

мента за гарниране


ПРИГОТВЯНЕ




На дъното на чашите се поставят наронени бисквити.


Аквафабата се разбива с 1ч.л. лимонов сок около 6 минути до получаването на гъста пяна.


Шоколадът се начупва на парчета и разтопява на водна баня.


Към разтопения шоколад се прибавя пяната от аквафаба и се разбърква.


Получената смес се разпределя в две чаши и се поставя в хладилника да стегне.


Поднася се с топка ментово шоколадов сладолед. 
Гарнира се с мента.

ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Коментари

Популярни публикации