Вече приготвях
веган шоколадов мус с аквафаба. Сега предлагам с бял шоколад.
Много лек и вкусен десерт.
Особено подходящ за летните горещини. Затова гарнирах и с ментово шоколадов сладолед.
ПРОДУКТИ
120 мл.аквафаба от консерва с нахут
1 ч.л.лимонов сок
100 гр. бял шоколад
ментово шоколадов сладолед
мента за гарниране
ПРИГОТВЯНЕ
На дъното на чашите се поставят наронени бисквити.
Аквафабата се разбива с 1ч.л. лимонов сок около 6 минути до получаването на гъста пяна.
Шоколадът се начупва на парчета и разтопява на водна баня.
Към разтопения шоколад се прибавя пяната от аквафаба и се разбърква.
Получената смес се разпределя в две чаши и се поставя в хладилника да стегне.
Поднася се с топка ментово шоколадов сладолед.
Гарнира се с мента.
Коментари
Публикуване на коментар