БЪРЗА ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУКОВА ОСНОВА
Но аз имах съвсем малко парче броколи и реших да допълня още зеленина от градината. Набрах лапад и коприва,прибавих магданоз и копър и всичко отиде в блендера.
И друг път съм съчетавала подобни зелении с овесени ядки за направа на паланчинка с пълнеж топено сирене.
Но сега идеата беше да се направи пица.
И така след добавка на доматен сос и моцарела се получи чудесна пица без глутен в основата.
Не само,че ни хареса тази толкова вкусна пица,но мисля да приготвям често от нея. Поне докато има зелении в градината.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
2 шепи лапад
1 шепа коприва
магданоз и копър
1 малко парче броколи
2 яйца
1с.л.зехтин
сол
За гарниране
3 с.л. доматен сос
60 гр.моцарела
чубрица
ПРИГОТВЯНЕ
Добавят се яйцата и солта.
Блендира се кратко.
Поставя се капак върху тигана.
Когато основата се запече/ около 2минути /се намазва с доматеният сос и се поръсва с настърганата моцарела. Поръсва се с чубрица.
Отново се поставя капак отгоре докато моцарелата се разтопи/около 1 мин/.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар