ЯБЪЛКОВО ОРЕХОВИ КУРАБИЙКИ ВЪВ ФОРМИЧКИ


 Харесвам сладкишите със сезонни плодове. 

Сега е сезонът на ябълките и затова с удоволствие направих курабийки с ябълки и орехи изпечени във формички. 

Курабийките ни показа Ваня Митева в нашата група философията на  моята кухня. Рецептата е на Валя Донева, но аз  направих някои промени. 

Бялата захар замених с кокосова и маслото също беше кокосово. Прибавих и три лъжици олио. Ябълките не ми бяха също много повече. Увеличих и яйцата с две. Прибавих и нарязани орехи. 

Освен това ми се струваше че ако направя курабийките като ползвам лъжица ще станат изключително безформени . А това не е в моя стил аз харесвам всички изделия които правя , да  бъдат красиви наглед и много вкусни същевременно . Затова използвах формички с които се моделират розички и такива за мъфини. 

Получиха се много красиви курабийки и същевременно когато ги изпекох се оказаха и много вкусни. Сочни и  много мекички.

При гарнирането някои поръсих с пудра захар, а други с кокосови стърготини и канела. 

Много съм доволна от резултата и затова благодаря на Ваня Митева за чудесните сладкишчета които ми показа. 

Споделям рецептата 


ПРОДУКТИ 

4 яйца 

110 гр. кокосово масло

3с.л. олио 

350 гр. брашно

1 бакпулвер 

100 гр. кокосова захар 

1ч.л. канела 

1 п. ванилиева захар 

4 ябълки 

100 гр нарязани орехи


ПРИГОТВЯНЕ



1. Ябълките се обелват и почистват от семената. Нарязват се на дребно. Орехите се нарязват също на дребно.

2. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавят блендираните течни съставки-яйца, захар, масло, ванилиева захар. Разбърква се и се прибавят ябълките в които е сложено и сладкото от портокалови корички. Добавят се и нарязаните орехи.
3. Сместа се разпределя в формичките, като последните не бива да се препълват защото сместа съдържа бакпулвер и при печенето доста се и надига.


4. Курабийките се пекат на 170° около 15 минути.


5. Когато се охладят някой от тях се поръсват с пудра захар,
 а други с канела и кокосови стърготини.


6. Вече може да се опитат с чаша кафе. Текстурата им е чудесна, сочни са и изключително вкусни.

Коментари

Популярни публикации