ЯБЪЛКОВО ОРЕХОВИ КУРАБИЙКИ ВЪВ ФОРМИЧКИ
Харесвам сладкишите със сезонни плодове.
Сега е сезонът на ябълките и затова с удоволствие направих курабийки с ябълки и орехи изпечени във формички.
Курабийките ни показа Ваня Митева в нашата група философията на моята кухня. Рецептата е на Валя Донева, но аз направих някои промени.
Бялата захар замених с кокосова и маслото също беше кокосово. Прибавих и три лъжици олио. Ябълките не ми бяха също много повече. Увеличих и яйцата с две. Прибавих и нарязани орехи.
Освен това ми се струваше че ако направя курабийките като ползвам лъжица ще станат изключително безформени . А това не е в моя стил аз харесвам всички изделия които правя , да бъдат красиви наглед и много вкусни същевременно . Затова използвах формички с които се моделират розички и такива за мъфини.
Получиха се много красиви курабийки и същевременно когато ги изпекох се оказаха и много вкусни. Сочни и много мекички.
При гарнирането някои поръсих с пудра захар, а други с кокосови стърготини и канела.
Много съм доволна от резултата и затова благодаря на Ваня Митева за чудесните сладкишчета които ми показа.
Споделям рецептата
ПРОДУКТИ
4 яйца
110 гр. кокосово масло
3с.л. олио
350 гр. брашно
1 бакпулвер
100 гр. кокосова захар
1ч.л. канела
1 п. ванилиева захар
4 ябълки
100 гр нарязани орехи
ПРИГОТВЯНЕ
4. Курабийките се пекат на 170° около 15 минути.









Коментари
Публикуване на коментар